19 Μαρτίου, 2024

Βιασμός ανηλίκου στην Κρήτη: “Λυτρώθηκα” λέει ο 15χρονος – Το συγκλονιστικό μήνυμά του

Βιασμός ανηλίκου στην Κρήτη: “Λυτρώθηκα” λέει ο 15χρονος – Το συγκλονιστικό μήνυμά του

Κάλεσε να μιλήσουν και άλλα παιδιά

Συγκλονίζουν τα λόγια του 15χρονου σήμερα αγοριού, που καταγγέλλει ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά επί τρία χρόνια -από το 2020 έως και το 2023- από τον 66χρονο λυράρη του Ηρακλείου.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, κ Γεώργιος Κοκοσάλης, μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, μεταφέροντας όσα του είπε το παιδί και η μητέρα του

Ο 15χρονος δηλώνει σήμερα λυτρωμένος και παροτρύνει άλλα παιδιά, που βρίσκονται ή έχουν βρεθεί στην θέση του, να σπάσουν την σιωπή τους και να ανοίξουν τα στόματά τους… Να νικήσουν τον φόβο τους και να λυτρωθούν.

«Τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος. Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι αλλά παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν !», είναι το μήνυμα που στέλνει σήμερα ο 15χρονος.

Την ίδια ώρα και η μητέρα του ζητά να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για να προστατευτούν και άλλα παιδιά.

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν τα παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση… Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», λέει η μητέρα του θύματος.

Ο 66χρονος φέρεται να προσέγγιζε το 11χρονο τότε, αγόρι, από το 2018.

Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του, εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές.

Μάλιστα, ο 66χρονος φέρεται παράλληλα να φωτογράφιζε το παιδί είτε γυμνό, είτε με εσώρουχα, ενώ είχε φτιάξει και τρεις ψεύτικες σελίδες του ανήλικου στο Instagram, μέσω των οποίων “ψώνιζε” πελάτες.

Κρήτη: Προθεσμία για την Παρασκευή (31/3) πήρε ο λυράρης – Από το Δεκέμβριο στο «μικροσκόπιο» των αρχών ο 66χρονος (Video)

Κρήτη: Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε, από την πίσω είσοδο, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ο 66χρονος λυράρης, ο βασικός κατηγορούμενος στην ανατριχιαστική αυτή υπόθεση, φορώντας μαύρα ρούχα, καπέλο και μάσκα, κρύβοντας το πρόσωπό του. Ο λυράρης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση.

Στη συνέχεια ο 66χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 66χρονος αρνήθηκε κάθε κατηγορία λέγοντας πως δεν ισχύουν όλα αυτά που ανέφερε ο 16χρονος.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι γνώστης της τεχνολογίας και σε θέση να δημιουργήσει τα διαφορετικά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρεται στη δικογραφία ότι έφτιαξε για να προωθήσει το παιδί σε άλλα άτομα. Επίσης ο ίδιος υποστήριξε ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα για λόγους υγείας δεν ήταν δυνατόν να είχε διαπράξει τα εγκλήματα που περιγράφονται.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου την ώρα που γινόταν η μεταφορά του 66χρονου λυράρη. Με σκυμμένο το κεφάλι και παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ο 66χρονος οδηγήθηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου στο γραφείο του εισαγγελέα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία της οικογένειας 16ρονου ο οποίος όπως ανέφερε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, δεχόταν απειλές από τον 66χρονο προκειμένου να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι συνέβαινε μεταξύ τους.

Από την προανάκριση έχει προκύψει ότι άλλοι δύο άνδρες είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά το παιδί σε ραντεβού που είχε κλείσει ο 66χρονος λυράρης, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, ενώ ακόμα 29 χρήστες διαδικτύου είχαν επικοινωνήσει με τον λογαριασμό που διατηρούσε ο 66χρονος στο Instagram και έχουν λάβει πορνογραφικό υλικό του ανήλικου.

Ο εφιάλτης ξεκίνησε το 2018, όταν το αγόρι ήταν σε ηλικία 11 ετών. Ο 66χρονος λυράρης προσέγγισε τον ανήλικο ισχυριζόμενος ότι είναι φίλος των γονιών του, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν ισχύει. Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακολουθούσε το παιδί στις εξωσχολικές του δραστηριότητες, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να χτίσει σταδιακά επαφές με τον 11χρονο.