19 Μαΐου, 2024

Τρομοκρατημένη η Άντζελα Δημητρίου – «Πάγωσε το αίμα μου και έτρεμα…»

Τρομοκρατημένη η Άντζελα Δημητρίου – «Πάγωσε το αίμα μου και έτρεμα…»

Το σκηνικό που την σημάδεψε

Η Άντζελα Δημητρίου σε πρόσφατη συνέντευξή της αναφέρθηκε στο φονικό που έγινε μπροστά στα μάτια της, όταν ο Νίκος Κοεμτζής σκότωσε τρεις ανθρώπους στο κέντρο που εμφανιζόταν.

Τα ξημερώματα της 25ης Φεβρουαρίου του 1973, στο νυχτερινό κέντρο «Νεράιδα», ο Νικόλαος Κοεμτζής ήρθε στα χέρια με θαμώνες του κέντρου, με αφορμή μια «παραγγελιά» για ένα ζεϊμπέκικο. Οι τρεις ασφαλίτες πέφτουν νεκροί, ενώ ακόμα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν. Ο ίδιος καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο, σε τριετή φυλάκιση ο αδελφός του Δημοσθένης, ενώ αθωώθηκε ο τρίτος της παρέας, Θωμάς Κορομάνης.

«Ήταν σοκαριστική, τρομακτική, αποκρουστική σκηνή. Όλα αυτά τα φρικιαστικά εγκλήματα συνέβησαν μπροστά μου. Πάγωσε το αίμα μου και έτρεμα από το φόβο και τον πανικό. Είχα κρυφτεί πίσω από το ταμπούρο των ντραμς για να προφυλαχθώ. Ποτέ άλλοτε δεν κινδύνεψα μέσα στη νύχτα» εξομολογήθηκε η λαϊκή τραγουδίστρια. Στις 31 Μαρτίου 1996, έπειτα από 23 χρόνια στη φυλακή, το Δικαστικό Συμβούλιο της Πάτρας αποφυλάκισε τον μετανοημένο 58χρονο. Η ιστορία του έγινε τραγούδι, ταινία και ντοκιμαντέρ.

 

Τρομοκρατημένη η Άντζελα Δημητρίου - «Πάγωσε το αίμα μου και έτρεμα...»

 

Συγκινεί η Άντζελα Δημητρίου: «Υπήρξες θερμή αγκαλιά…» – Τα σπαρακτικά λόγια για τον Τόλη Βοσκόπουλο

Σχεδόν δύο χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου και το κενό που έχει αφήσει στο ελληνικό πεντάγραμμο είναι μεγάλο.

Μάλιστα πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που έχουν μιλήσει με συγκινητικά λόγια για τον «πρίγκιπα» του ελληνικού τραγουδιού, ανάμεσα σε αυτούς και η Άντζελα Δημητρίου η οποία είχε ανεβάσει μια μακροσκελή ανάρτηση.

«Ενα μεγάλο αντίο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες και ανθρώπους που γέννησε η χώρα μας και είχα την τιμή και την χαρά να συνεργαστώ μαζί του και να γνωρίσω τον «άνθρωπο» Τόλη μέσα από τις συνεργασίες μας.. Γιατί ήσουν για όλους, ο αγαπητός Τόλης, το πρότυπο του οικογενειάρχη, το παράδειγμα του δασκάλου, το υπόδειγμα του συνεργάτη, ο έντιμος, ο εργατικός, ο ευγενής και χαμογελαστός άνθρωπος που πάντα με τον καλό του λόγο και ποτέ διαφορετικά σκεπτόμενος, έβρισκες τον μαγικό τρόπο να φωτίζεις το σκοτάδι με τις ερμηνείες σου. Δεν είπες ποτέ κακό λόγο για κανέναν! Υπήρξες, πάντα, μια μεγάλη, ανοιχτή, θερμή αγκαλιά!

Άνθρωπος γλυκύτατος, νηφάλιος στο πνεύμα και αριστοκράτης στην παράσταση. Τα λόγια, όμως, είναι φτωχά ώστε να καλύψουν το τεράστιο κενό που θα δημιουργήσει η απουσία σου γιατί απο σήμερα η ελληνικη μουσικη σκηνή ειναι πιο άδεια, γιατί κανείς από εμάς, που σε γνωρίσαμε δεν μπορεί να δεχθεί… αδυνατεί να πιστέψει ότι εσύ μια αστείρευτη πηγή ζωντάνιας, ανεξάντλητης ενέργειας και θετικής σκέψης θα άφηνες πίσω σου, τόσο ξαφνικά, τόσο μεγάλο κενό. Καλό ταξίδι Πρίγκιπα μου στου Παραδείσου τις γειτονιές που σήμερα μεταναστεύεις…! ????????», έγραψε.

 

 

Reduce bounce rates