Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες – Εξουδετερώθηκαν οι ένοπλοι

Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία / twitter

Από την επίθεση των δυο ενόπλων οι οποίοι εξουδετερωθήκαν από τις Ειδικές δυνάμεις σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρία άτομα ενώ 15 τραυματίστηκαν

Μουδιασμένη είναι η Τουρκία μετά την τρομοκρατική επίθεση ενόπλων στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS στην Άγκυρα. Από την επίθεση των δύο ενόπλων, οι οποίοι εξουδετερωθήκαν από τις Ειδικές δυνάμεις σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερα άτομα ενώ 14 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής.

 

Οι δυο τρομοκράτες, ένας άντρας και μια γυναίκας, έφτασαν με ταξί στην περιοχή γύρω στις 15.20 και στην είσοδο του φυλακίου της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας.

Αμέσως μετά την επίθεση, οι ειδικές δυνάμεις έφτασαν στις εγκαταστάσεις και ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση.

YouTube player

Νωρίτερα, ο Αλί Γερλικαγια σε ανάρτησή του αναφέρθηκε στο χτύπημα. Ο Υπουργός Εσωτερικών παραδέχτηκε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από την επίθεση χωρίς ωστόσο να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Υπήρξε τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAS) στην Άγκυρα Kahramankazan. Δυστυχώς, υπάρχουν μάρτυρες και τραυματίες μετά την επίθεση. Εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρες μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Το κοινό θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις δηλώσεις που θα γίνουν από επίσημες πηγές»

H στιγμή που οι ένοπλοι εισβάλουν στην ΤΑΙ

Βίντεο και εικόνες από την πρώτη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης κυκλοφορούν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Στο πρώτο βίντεο φαίνεται και ακούγεται μια ισχυρή έκρηξη ενώ έπειτα ακούγονται πυροβολισμοί.

 

Σε δεύτερο και τρίτο βίντεο φαίνονται οι δυο ένοπλοι να εισβάλουν εντός του συγκροτήματος, οπλισμένοι με μακρύκαννες καραμπίνες.

 

 

Μαρκ Ρούτε: Καταδικάζουμε κάθε μορφή τρομοκρατίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν για το τρομοκρατικό χτύπημα στην τουρκική εταιρεία αεροδιαστημικής και αμυντικής βιομηχανίας είχε, σύμφωνα με ανάρτηση του στο «Χ», ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας. Καταδικάζουμε σθεναρά κάθε μορφή τρομοκρατίας» διαμήνυσε ο γγ του ΝΑΤΟ.

Exit mobile version