20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τραγωδία στην Ιταλία: Πτώση λεωφορείου από γέφυρα έξω από τη Βενετία – Τουλάχιστον 21 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά

Τραγωδία στην Ιταλία: Πτώση λεωφορείου από γέφυρα έξω από τη Βενετία – Τουλάχιστον 21 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά

Γίνεται παράλληλα λόγος για 12 τραυματίες και αγνοούμενους στο σημείο

Από Κυριάκος Μελλίδης

Τουλάχιστον είκοσι ένας άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους απόψε στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Βενετία, εξαιτίας πτώσης λεωφορείου από οδογέφυρα.

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Υπάρχουν τραυματίες και ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί. Το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την οδογέφυρα.

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα «La Rebubblica», υπάρχουν και 10 άνθρωποι που είναι τραυματισμένοι.

Τα συλλυπήτηριά της για την τραγωδία εξέφρασε η πρωθυπουργός Τζιόρτζια Μελόνι η οποία σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα: «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, τα προσωπικά μου και ολόκληρης της κυβέρνησης, για το σοβαρό ατύχημα που συνέβη στο Μέστρε. Η σκέψη μου είναι στα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Είμαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και με τους υπουργό Matteo Piantedosi για να παρακολουθήσετε τα νέα σχετικά με αυτήν την τραγωδία».

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ήταν ένα λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ».

Νεκρός γνωστός δικηγόρος που κατέβαινε στις εκλογές – Τον παρέσυρε μηχανή (video)

Έχασε τη ζωή του ο δικηγόρος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, Βασίλης Μπάλλας, μετά από παράσυρση μηχανής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο Βασίλης Μπάλλας επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο για να πάει στο αυτοκίνητό του, ωστόσο το σημείο δεν έχει καμία ορατότητα στο ρεύμα της καθόδου, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο μηχανάκι, ο οδηγός του οποίου κουβαλούσε μία σωλήνα, με την οποία φαίνεται να χτύπησε τον πεζό. Συγχρόνως, Αναστάτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Τροχαίο με παράσυρση γυναίκας – Χωρίς αισθήσεις στο νοσοκομείο

Ένας γιατρός, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, τού παρείχε τις πρώτες βοήθειες (ΚΑΡΠΑ), χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

Reduce bounce rates