Τραγωδία στη Λιβύη: Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι Έλληνες στρατιωτικοί μετά από φρικτό τροχαίο

Τραγωδία στη Λιβύη: Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι Έλληνες στρατιωτικοί μετά από φρικτό τροχαίο – Βίντεο με το φλεγόμενο λεωφορείο μετά το δυστύχημα

Παγκόσμιο σοκ προκαλούν οι εικόνες από το φρικτό τροχαίο που σημειώθηκε στη Λιβύη κι είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν τρεις Έλληνες στρατιωτικοί μέλη της αποστολής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη βορειοαφρικανική χώρα. Το βίντεο με το φλεγόμενο λεωφορείο μετά το δυστύχημα κάνει το γύρο του διαδικτύου, ενώ υπάρχουν δύο αγνοούμενοι.

Λόγω της μετωπικής σύγκρουσης του λεωφορείου, στο οποίο μετέβαιναν οι Έλληνες στρατιωτικοί, με το όχημα, στο οποίο επέβαιναν Λίβυοι, φαίνεται ξεκάθαρα στα πλάνα το μέγεθος της καταστροφής.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι το ΙΧ με τους Λίβυους μπήκε σε αντίθετη κατεύθυνση και έπεσε πάνω στο λεωφορείο, το τελευταίο όχημα παρουσιάζει εικόνα ολικής καταστροφής.

Κόσμος έχει, όπως φαίνεται, συγκεντρωθεί στο σημείο της τραγωδίας κι ενώ η περιοχή μοιάζει ερειπωμένη μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες.

Η είδηση κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ και το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν πως από το τροχαίο υπήρξαν ορισμένοι ελαφρά τραυματίες, διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεταξύ των οποίων το Reuters και το alarabiya, μετέδωσαν δηλώσεις του Othman Abduljaleel, υπουργού Υγείας της Λιβύης ο οποίος κάνει λόγο για 4 νεκρούς Έλληνες.

Από το δυστύχημα, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι τραυματίστηκαν ακόμη 15 άνθρωποι, εκ των οποίων οι επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως έγινε γνωστό, το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα. Σε συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της» ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τον τραυματισμό των Ελλήνων.

Exit mobile version