Τουρισμός για Όλους Gov Gr: Τεράστια αλλαγή με επίδομα διακοπών 150€. Γιατί καθυστερεί η πλατφόρμα

Τουρισμός για Όλους Gov Gr: Τεράστια αλλαγή με επίδομα διακοπών 150€. Γιατί καθυστερεί η πλατφόρμα

Παρά τη διαβεβαίωση του υπ. Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια πως η πλατφόρμα Τουρισμός για Όλους»θα άνοιγε το διήμερο 8 με 9 Ιουλίου, ωστόσο, πήρε ακόμα μία παράταση.

Με βάση τα νέα δεδομένα η πλατφόρμα tourism4all.gov.gr θα ανοίξει για αιτήσεις στις 15 με 16 Ιουλίου, με τον προγραμματισμό των διακοπών να πάει πίσω.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις τόσο του κ. Κικίλια όσο και της υφυπουργού Τουρισμού κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη υπήρξε ακομη μία ανατροπή. Αυτή αφορά στο πού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ψηφιακή επιταγή των 150 ευρώ που θα έχουν οι δικαιούχοι το προγράμματος στο κινητό τους.

Όταν είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα τον Μάιο ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως το voucher των 150 ευρώ εκτός από τη διαμονή θα μπορούσε να εξαργυρωθεί και στα ακοπλοϊκά, αεροπορικά, αλλά και στην εστίαση.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασίλης Κικίλιας στις 22 Μαΐου στο Open, είχε πει, «το νέο πρόγραμμα στηρίζεται στη βάση του freedom pass, χωρίς καθυστερήσεις και χρονοβόρα γραφειοκρατία. Το voucher είναι αυξημένο στα 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί -για όλο τον χρόνο- είτε για τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, είτε για τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία, είτε για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Ωστόσο, σε νεότερες δηλώσεις του, τόνισε πως η εξαργύρωση του voucher δεν θα μπορεί να γίνει στην εστίαση, δηλαδή σε μπαρ, ταβερνάκια, εστιατόρια, αλλά ούτε στα ακτοπλοϊκά.

Το ίδιο ανέφερε σήμερα και η κυρία Ζαχαράκη. «Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα όπως είναι τώρα, αφορά αποκλειστικά τη διαμονή», με την υφυπουργό Τουρισμού να διευκρινίζει πως «οποιαδήποτε άλλη προσθήκη θα καθυστερούσε αρκετά την έναρξή του».

Πώς θα εξαργυρώνεται το voucher
Αφού οι ενδιαφερόμενοι κάνουν αίτηση στο tourism4all.gov.gr, έπειτα οι δικαιούχοι θα προκύψουν με εισοδηματικά κριτήρια. Έπειτα το voucher των 150 ευρώ θα έρχεται στο κινητό και θα μπορεί να εξαργυρωθεί στο κατάλυμα περνώντας την κάρτα από το μηχάνημα. Τα χρήματα θα πιστώνονται απευθείας στους παρόχους και θα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

Τα κριτήρια

Το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ

Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ

Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ

Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Πότε είναι η κλήρωση για τα 150 ευρώ

Η επιταγή θα δοθεί σε 200.000 πολίτες. Εφόσον είναι περισσότεροι οι συμμετέχοντες, τότε θα υπάρξει κλήρωση για το ποιοι θα πάρουν το voucher 150 ευρώ.

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή για λίγες ημέρες.

Πού και πώς κάνετε αίτηση για το «Τουρισμός για Όλους»

Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet ΠΑΤΩΝΤΑΣ tourism4all.gov.gr :

Συμπληρώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας.

Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Αν ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, τότε πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.

Αν ο δικαιούχος χρήζει βοηθείας θα πρέπει να επιλέξετε ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο και να συμπληρώσετε το όνομα και τον ΑΜΚΑ του συνοδού.

Καταχωρίζετε τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών.

Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Εφόσον συμφωνείτε με την προεπισκόπηση της αίτησης, επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.
Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.

Exit mobile version