14 Απριλίου, 2024

Το παραδέχθηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Με την Κέιτ Μίντλετον ανησυχούμε πολύ πλέον…»

«Θέλω όλοι σας να ξέρετε ότι…»

Μετά την ξαφνική απουσία του από το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση.

Ο διάδοχος του θρόνου επισκέφθηκε εβραϊκή συναγωγή στο κεντρικό Λονδίνο για να συμμετέχει σε συζήτηση για την άνοδο του αντισημιτισμού στην Βρετανία. Συναντήθηκε με δύο επιζώντες του Ολοκαυτώματος, τον Μάνφρεντ Γκόλντμπεργκ και τη Ρενέ Σολτ, καθώς και με νέους που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα «Μαθήματα από το Άουσβιτς» του Holocaust Educational Trust.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παρέλαβε ένα μπουκέτο λουλούδια από τον ραβίνο Ντάνιελ Επστάιν για να τα μεταφέρει στην σύζυγο του Κέιτ Μίντλετον η οποία αναρρώνει μετά την χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Ο πρωτότοκος γιος του Βρετανού βασιλιά ανέφερε: «Οι προκαταλήψεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Θέλω όλοι σας να ξέρετε ότι μπορείτε να μιλήσετε γι’ αυτές και τις εμπειρίες σας».

«Τόσο η Κάθριν όσο και εγώ ανησυχούμε εξαιρετικά για την αύξηση του αντισημιτισμού για την οποία μιλήσατε σήμερα το πρωί και λυπάμαι πολύ αν κάποιος από εσάς χρειάστηκε να τον βιώσει. Δεν έχει καμία θέση… γι’ αυτό είμαι εδώ σήμερα για να σας διαβεβαιώσω όλους ότι οι άνθρωποι νοιάζονται και ότι οι άνθρωποι ακούνε και δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε», εξήγησε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Η επίσκεψη είχε αρχικά προγραμματιστεί να συμπέσει με την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος τον περασμένο μήνα. Μάλιστα προβλεπόταν να παραστεί και η πριγκίπισσα της Ουαλίας. Τελικά η εκδήλωση αναβλήθηκε με την εισαγωγή της Κέιτ Μίντλετον στο νοσοκομείο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε συναντήσει τον Μάνφρεντ Γκόλντμπεργκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του με την πριγκίπισσα της Ουαλίας στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης Stutthof στη σημερινή Πολωνία το 2017.