29 Μαρτίου, 2024

Θεσσαλονίκη: «Εγώ σκότωσα τη μητέρα μου, τον λόγο θα τον πω στην ανακρίτρια» είπε ο 34χρονος μετά τη σύλληψη

Θεσσαλονίκη: «Εγώ σκότωσα τη μητέρα μου, τον λόγο θα τον πω στην ανακρίτρια» είπε ο 34χρονος μετά τη σύλληψη

«Είμαι σοκαρισμένος, ακόμα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει» ήταν τα πρώτα λόγια του 34χρονου μητροκτόνου αμέσως μετά τη σύλληψή του για τη στυγερή δολοφονία της 71χρονης μητέρας του.

Με χειροπέδες στα χέρια και αμίλητος αποχώρησε σήμερα από το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης ο 34χρονος δράστης, που ομολόγησε ότι σκότωσε την ίδια του τη μητέρα πυροβολώντας την εξ επαφής με κυνηγετική καραμπίνα.

«Εγώ τη σκότωσα. Είμαι ακόμα σοκαρισμένος. Αυτές τις 20 ημέρες προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει. Τον λόγο που το έκανα θα τον πω στην ανακρίτρια», φέρεται να είπε ο 34χρονος αμέσως μετά τη σύλληψή του σύμφωνα με τον ANT1.

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης σκότωσε την 71χρονη γυναίκα σε ερημική περιοχή στον Κορινό Πιερίας, ενώ στη συνέχεια οδήγησε για… 60 χιλιόμετρα με τη νεκρή μητέρα του στο διπλανό κάθισμα, για να καταλήξει έξω από τα κοιμητήρια της Χαλκηδόνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο καθ’ ομολογίαν μητροκτόνος -παρότι φαινόταν σε άσχημη κατάσταση- δεν έδειξε πρόθυμος να συνεργαστεί από την πρώτη στιγμή με τις αρχές, καθώς έδωσε ψεύτικα στοιχεία στους αστυνομικούς όταν εκείνοι έφτασαν στην πολυκατοικία όπου διέμενε στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Ο 34χρονος αναμένεται δώσει περισσότερες εξηγήσεις την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή.

Άφαντος επί σχεδόν 20 μέρες ο μητροκτόνος

Ο μητροκτόνος, ήταν άφαντος σχεδόν 20 ημέρες, συνελήφθη από τους αστυνομικούς περίπου στις 6 το πρωί του Σαββάτου (22/04). Κατά πληροφορίες, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ειδοποίησαν περίοικοι για να ενημερώσουν για ύποπτο άτομο που κινείται στην περιοχή και έτσι οι αστυνομικοί έσπευσαν να τον ελέγξουν και τελικά τον συνέλαβαν στην οδό Μπρούφα μόλις διαπίστωσαν ότι είναι ο άντρας που έψαχναν για τρεις εβδομάδες.

Όλο αυτό το διάστημα μετά τη δολοφονία, ο 34χρονος εκτιμάται ότι ήταν περιπλανώμενος, ωστόσο αυτό θα διαπιστωθεί από την περαιτέρω έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι η 71χρονη εντοπίστηκε νεκρή με τραύμα από κυνεγητικη καραμπίνα στο κεφάλι, στις 4 Απριλίου, σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή της Χαλκηδόνας. Η σορός βρέθηκε μέσα στο κάθισμα του συνοδηγού του λευκού αυτοκινήτου που νοίκιαζε ο κατηγορούμενος και άμεσα σήμανε συναγερμός.

Την ίδια ημέρα η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να ταυτοποίησει τον δράστη της δολοφονίας και όπως προέκυψε από τις έρευνες είναι ο 34χρονος μητροκτόνος.

Οι αστυνομικοί έκαναν “φύλλο και φτερό” το σπίτι που ζούσε η 71χρονη με τον γιο της, ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί σκύλοι – μαζί με το προσωπικό της ειδικής υπηρεσίας – πραγματοποίησαν έρευνα σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο, στο οποίο μπορεί να θα μπορούσε να είχε “λουφάξει” ο δράστης, ακόμη και στα ορεινά της περιφερειακής ενότητας, ωστόσο δεν εντόπισαν κανένα σημάδι του, με αποτέλεσμα να ενισχύεται το σενάριο της αυτοχειρίας.