8 Σεπτεμβρίου, 2024

Θάνατος 17χρονου στη Βοιωτία: Επεισόδια με Ρομά σε Μέγαρα, Θήβα, Θεσσαλονίκη – Τραυμάτισαν τον δήμαρχο Αλιάρτου

Φωτιές και «μάχες» για τον θάνατο του 17χρονου

Θάνατος 17χρονου στη Βοιωτία: Επεισόδια με Ρομά σε Μέγαρα, Θήβα, Θεσσαλονίκη συμβαίνουν αυτή την ώρα, ενώ τραυμάτισαν και τον δήμαρχο Αλιάρτου.

Ρομά που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του 17χρονου στη Βοιωτία, άναψαν φωτιές μέσα και πέριξ του οικισμού «Τσαΐρια», στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά και της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τις διάσπαρτες μικροεστίες.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, νεαρά άτομα είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμό δρόμου, στον οικισμό «Αγία Σοφία» στην δυτική Θεσσαλονίκη, όπου και άναψαν φωτιές.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ και στα Μέγαρα με αποτέλεσμα να κλείσει για περίπου μια ώρα η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην περιοχή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτύριας Ρομά για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν ανάψει φωτιές στο οδόστρωμα και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια σε Θήβα και Αλίαρτο

Κλιμακώνονται τα επεισόδια στην περιοχή της Θήβας στα οποία πρωταγωνιστούν ομάδες Ρομά. Στο Πυρί της Θήβας και στη «γέφυρα του τρόμου» όπως ονομάζουν τη γέφυρα της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου, έχουν συγκεντρωθεί Ρομά, έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν βάλει φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 17χρονου.

Είναι η δεύτερη μέρα όπου η συγκοινωνία στην Εθνική οδό Λιβαδειάς – Θήβας γίνεται μέσα από παρακαμπτήριους ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθεί την κατάσταση από πολύ κοντά για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

Οι νεαροί Ρομά έχουν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε λάστιχα και έχει δημιουργηθεί μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.

Η ένταση που επικράτησε στην Αλίαρτο από ομάδες ατόμων που έκλεισαν με φωτιές την περιφερειακή οδό Θηβών – Λειβαδιάς φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησε ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Ντασιώτης.

Στο μεταξύ όπως μεταδίδει το permissos.gr, σκηνές χάους εκτιλύχθηκαν στην Αλίαρτο το βράδυ της Τρίτης όταν ο δήμαρχος κ. Γιώργος Ντασιώτης επιχείρησε να προσεγγίσει τους συγκεντρωμένους Ρομά και να τους καθησυχάσει.

δήμαρχος Αλιάρτου

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος οι συγκεντρωμένοι του πέταξαν αντικείμενα μπουκάλια με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου για τις πρώτες βοήθειες.

Reduce bounce rates