24 Νοεμβρίου, 2024

Τέλος τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων από 1η Ιουνίου

Eurokinissi

Το ίδιο πρόβλημα είχε προκύψει και πριν λίγο καιρό, οπότε και το υπουργείο Υγείας είχε προαναγγείλει ότι προκηρύσσει 3 θέσεις αναισθησιολόγων

Λουκέτο στα τακτικά χειρουργεία από 1 Ιουνίου βάζουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία λόγω έλλειψης προσωπικού και κυρίως αναισθησιολόγων. Το ίδιο πρόβλημα είχε προκύψει και πριν λίγο καιρό, οπότε και το υπουργείο Υγείας είχε προαναγγείλει ότι προκηρύσσει 3 θέσεις αναισθησιολόγων, ενώ είχε μετακινήσει και αναισθησιολόγους από διαφορετικά νοσοκομεία. Ωστόσο, λύση δεν βρέθηκε.

Αποτέλεσμα είναι τις τελευταίες ημέρες να προκύψει εκ νέου το ζήτημα αφού μετατέθηκε ένας αναισθησιολόγος από το Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Γι’ αυτό και οι γιατροί αποφάσισαν αναστολή των τακτικών χειρουργείων από 01/06 έως ότου «γίνει δυνατή η ασφαλής λειτουργία και εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες» όπως σημειώνει η 5μελης επιτροπή ΕΙΝΑΠ Παίδων Αγία Σοφία.

Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση των δύο νοσοκομείων Παίδων – όπως αναφέρουν οι γιατροί – επιδιώκει την κοινή λειτουργία των αναισθησιολογικών τμημάτων των δύο νοσοκομείων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.

Όμως οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού έχουν ως συνέπεια να μην εξυπηρετούνται οι μικροί ασθενείς καθώς όπως καταγγέλλει η 5μελης επιτροπή ΕΙΝΑΠ Παίδων Αγία Σοφία χειρουργικές αίθουσες που παραμένουν κλειστές τα τελευταία 4 χρόνια εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (αναισθησιολόγοι, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό) ενώ διαρκώς οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων μεγαλώνουν και πλέον καθυστερούν και τακτικά περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (πχ νεογνά , παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας).

Να σημειωθεί ότι σήμερα στην χώρα μας υπάρχει σοβαρή έλλειψη αναισθησιολόγων στο δημόσιο σύστημα υγείας, αφού οι γιατροί με την συγκεκριμένη ειδικότητα επιλέγουν τον ιδιωτικό τομέα όπου οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες.

Reduce bounce rates