Τα ντολμαδάκια με κιμά της μαμάς
Μια παραδοσιακή συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι. Τα πεντανόστιμα ντολμαδάκια με κιμά έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. Γευστικά, σπιτικά και μαμαδίστικα! Δοκιμάστε τα όπωσδήποτε.
Υλικά συνταγής
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 φλ.κ. ρύζι
- 1 βάζο κληματόφυλλα
- Μισό κ.γλ. δυόσμο, ξηρό
- Μισό κιλό κιμά
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, πλένουμε τα φύλλα.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλο το υλικό και τον χυμό από το ένα λεμονί και ζυμώνουμε.
Στη συνέχεια, παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα, γεμίζουμε κάθε φύλλο και τα διπλώνουμε.
Σε μία κατσαρόλα στρώνουμε μερικά φύλλα που δεν θα χρησιμοποιήσουμε.
Τοποθετούμε τους ντολμάδες στη σειρά.
Έπειτα, προσθέτουμε νερό να σκεπάσει τους ντολμάδες.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Τοποθετούμε πάνω από τους ντολμάδες ένα πιάτο ώστε να τους πιέζει για να μην ανοίξουν με το μαγείρεμα.
Κατόπιν, σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Όταν πάρουν μια δυο βράσεις ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιών.
Αφήνουμε στο τέλος να βράσουν, μέχρι να μείνουν με το ελαιόλαδο τους.
Τα ντολμαδάκια με κιμά είναι έτοιμα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αντί για ξερό δυόσμο, μπορούμε να βάλουμε φρέσκο (2 κουταλάκια).