Τα καλύτερα μελομακάρονα με σιμιγδάλι

Τα καλύτερα μελομακάρονα με σιμιγδάλι

Αυτά τα νηστίσιμα μελομακάρονα με σιμιγδάλι είναι πραγματικά υπέροχα. Διαφορετικά και πεντανόστιμα. Ότι πρέπει για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Πιστέψτε μας δε θα μείνει ούτε ένα!

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • 1 κούπα αλεύρι, μαλακό
  • 4 κούπες σιμιγδάλι, ψιλό
  • 2 κούπες ελαιόλαδο (αραβοσιτέλαιο)
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκάλι
  • Μισή κούπα χυμός πορτοκάλι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • Για το σιρόπι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες μέλι
  • 1 μισή κούπα νερό

Για το γαρνίρισμα

  • 1 κούπα καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • Λίγη κανελοζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε ένα μίξερ χτυπάμε καλά  το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει και τη σόδα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ μεγάλο και προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ένα ταψί.

Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Καθώς ψήνονται τα μελομακάρονα, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά μετά το ξάφρισμα.

Έπειτα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν ψηθούν τα μελομακάρονα τα βουτάμε ένα – ένα μέσα στο σιρόπι.

Στο τέλος, με τρυπητό τα βγάζουμε και τα πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και την κανελοζάχαρη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Η ζύμη μας πρέπει να είναι λαδερή, απαλή και να πλάθεται σαν μαλακή πλαστελίνη.
Exit mobile version