14 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Σήκωσε το γάντι που έριξε ο Ιερώνυμος – Θα παραμείνει πρόεδρος ο Κασσελάκης ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές –

Κυριακάτικο εγερτήριο έχει σήμερα για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι οποίοι έχουν κληθεί να βρίσκονται στην βουλή από νωρίς προκειμένου να παρευρεθούν στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στην συνεδρίαση που θα είναι κοινή με τα τμήματα του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένεται να επικεντρωθεί στα του προϋπολογισμού. Στο πλαίσιο του προϋπολογισμού, είναι πλέον δεδομένο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες ενώ «σημαία» στις προγραμματικές προτάσεις για την οικονομία και την φορολογία είναι η πρόταση για απλό, σταθερό προοδευτικό φορολογικό κώδικα. Η πρόταση αυτή προβλέπει δύο συντελεστές για επιχειρήσεις βάσει κερδοφορίας. 17% για όσες έχουν εισόδημα κάτω από 220.000 ευρώ και 24% για όσες έχουν παραπάνω. Όπως εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αυτό θα αποφέρει 100 εκατομμύρια ετησίως στα κρατικά ταμεία.

Θα δώσει ωστόσο έμφαση και στην επόμενη μέρα, την ανασύσταση των οργανώσεων και τον Νομαρχιακών Επιτροπών καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες ανασυγκρότησης. Με παρουσία του ίδιου, της Ράνιας Σβίγκου, του Κώστα Ζαχαριάδη και της Ελένης Συμεωνίδου έγινε η πρώτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Αθήνας, μια από τις οργανώσεις που δέχτηκαν ισχυρό πληγμα από τις αποχωρήσεις στελεχών. Όπως άλλωστε έχει τονίσει ο Στέφανος Κασσελάκης στις καθημερινές τηλεοπτικές εμφανίσεις των προηγούμενων ημερών, οι οργανώσεις «πλημμυρίζουν» από νέα μέλη, κάτι που θα αποτυπωθεί, σύμφωνα με τον ίδιο και στις κάλπες των ευρωεκλογών. Εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα κατέβει με ψηφοδέλτιο που θα προκύψει στο μεγαλύτερο μέρος το από προκριματικές εκλογές ενώ όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου θα έχει ισχυρό αποτύπωμα από τη νεολαία.

Τόσο στην παρουσία του στην τηλεόραση του ΚΟΝΤΡΑ στην Αναστασία Γιάμαλη όσο και στην χθεσινή του συνέντευξη στον Alpha στη Ναταλία Γερμανού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έβαλε μεν ψηλά τον πήχη- νίκη στις ευρωεκλογές-, εξήγησε δε ότι αν περάσει απο κάτω δεν θα υπάρξει ζήτημα προσωπικής ήττας. Χθες μάλιστα το έκανε ακόμα πιο καθαρό απαντώτας στο ερώτημα αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας με ένα χαμηλό ποσοστό στις ευρωεκλογές: «Θα είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Τελεία και παύλα». Επομένως, ακόμα κι αν δεν επιβεβαιωθεί η αντιστροφή του κλίματος που βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ «εμπειρικά» αλλά και δημοσκοπικά, ο Στέφανος Κασσελάκης προτίθεται να οδηγήσει το κόμμα του στις Εθνικές Εκλογές του 2027.

Ο αρχιεπίσκοπος έχει την άποψη του αλλά πρόκειται για τις ζωές ανθρώπων

Στο μεταξύ, το παιχνίδι εσωτερικών ισορροπιών στη ΝΔ για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και οι δηλώσεις της Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου γεννούν μια ενδιαφέρουσα κόντρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την ισότητα στον γάμο, ξεκαθαρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο εαν η έλλειψη πρόβλεψης τεκνοθεσίας μπορεί να αλλάξει αυτή την στάση. Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν σχετικά ότι εάν αναγνωριστεί η ισότητα στον γάμο θα ανοίξει ο δρόμος για την αναγνώριση των δικαιωμάτων που έχει και ένα ετερόφυλο ζευγάρι. Εδώ μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιχειρεί να βάλει κι ένα διακριτό στίγμα σε σχέση με την επίσημη στάση της Εκκλησίας. Έχοντας δηλώσει ότι ο ίδιος είναι χριστιανός ορθόδοξος και μάλιστα πιστός, επιχειρεί την σύνδεση των ανθρωπιστικών αξιών του Χριστιανισμού με της αξίες της Αριστεράς σηκώνοντας το γάντι που έριξε ο Αρχιεπίσκοπος. «Ο Αρχιεπίσκοπος έχει τη δική του άποψη για το θέμα, αλλά εδώ πρόκειται για τις ζωές των ανθρώπων, πρόκειται για το πώς αντιμετωπίζουμε τον συμπολίτη μας. Και όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ισότιμοι μεταξύ τους και να έχουμε μια ισονομία και ισοπολιτεία στην κοινωνία μας», δήλωσε στην χθεσινή του συνέντευξη.