Συνταγή για χυλοπίτες με κεφτεδάκια
Είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό που μυρίζει Ελλάδα. Με χυλοπίτες, κεφτεδάκια με ανάμεικτο κιμά, μισό μοσχαρίσιο και μισό αρνίσιο (έτσι έχουν και μια νότα Ανατολής) και πυκνή, μυρωδάτη κόκκινη σάλτσα, φτιαγμένη με γλυκές καλοκαιρινές ντομάτες, είναι ό,τι πρέπει για το οικογενειακό τραπέζι. Θα αρέσει πολύ και στα παιδιά.
Για να το φτιάξετε, πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Όταν είναι έτοιμη, προσθέτετε τις χυλοπίτες, ανακατεύετε και βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βάζετε τις χυλοπίτες με τη σάλσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτετε τα κεφτεδάκια, μαϊντανό και φρέσκια ρίγανη και τα βάζετε στο φούρνο. Πριν σερβίρετε, τα πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη σκληρή μυζήθρα.
Υλικά
- 1 συσκευασία χυλοπίτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 φρέσκιες τομάτες τριμμένες
- νερό
- φρέσκια ρίγανη
- Για τα κεφτεδάκια:
- 500 γρ. κιμά αρνίσιο – μοσχαρίσιο
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 1 κ.σ. αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- σκληρή μυζήθρα τριμμένη
Εκτέλεση
- Δείτε τα βήματα της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: