Συναγερμός στο Μπάκιγχαμ: Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη – Συνελήφθη ένας άνδρας

Συναγερμός στο Μπάκιγχαμ: Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη – Συνελήφθη ένας άνδρας

Άμεση κινητοποίηση των αρχών

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στο Μπάκιγχαμ, καθώς άνδρας πέταξε φυσίγγια κυνηγετικού όπλου στους χώρους του παλατιού. Με την ευκαιρία, δείτε την «πικάντικη» αποκάλυψη για τον Βασιλιά Κάρολο.

Σύμφωνα με το BBC, oι Aρχές προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη και σε μία σύλληψη.

«Οι αξιωματικοί συνέλαβαν έναν άνδρα γύρω στις 7 το απόγευμα της Τρίτης, 2 Μαΐου, αφού πλησίασε τις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ και πέταξε φυσίγγια κυνηγετικών όπλων – στους χώρους του Παλατιού.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έκανε γνωστό ότι οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα γύρω στις 7 το βράδυ απόψε (τοπική ώρα), αφού πλησίασε τις πύλες του Παλατιού και πέταξε «αριθμό αντικειμένων» στον χώρο των ανακτόρων.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι τα αντικείμενα βρέθηκαν και ότι ο άνδρας βρίσκεται τώρα υπό κράτηση αφού διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του και μια «ύποπτη τσάντα».

 

Συναγερμός στο Μπάκιγχαμ: Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη - Συνελήφθη ένας άνδρας

 

Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Ο πρίγκιπας Χάρι θα φύγει για τις ΗΠΑ μόλις 2 ώρες μετά την τελετή

Ο πρίγκιπας Χάρι προγραμματίζει ταξίδι-αστραπή στο Λονδίνο για τη στέψη του Καρόλου, καθώς θέλει να είναι σύντομα πίσω για τα γενέθλια του γιου του Άρτσι.

O δούκας του Σάσεξ «σκοπεύει να επιστρέψει αεροπορικώς στις ΗΠΑ μόλις δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση της ιστορικής τελετής στέψης του πατέρα του, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει εγκαίρως για τα τέταρτα γενέθλια του γιου του Άρτσι.

Είναι η πρώτη φορά που ο Χάρι θα δει από κοντά την οικογένειά του, μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο πρίγκιπας Χάρι θα δει τον πατέρα του, Βασιλιά Κάρολο Γ’, να στέφεται στο Αβαείο του Γουέστμινστερ το Σάββατο (6 Μαΐου), αλλά θα πάει κατευθείαν στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Είναι κατανοητό ότι ο Δούκας θα βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο για περίπου 24 ώρες, καθώς σκοπεύει να επιστρέψει στο σπίτι για τα γενέθλια του γιου του Άρτσι, που συμπίπτει με τη στέψη του βασιλιά Καρόλου. Η τελετή για την επίσημη στέψη του Βασιλιά έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες. Ο Χάρι θα είναι στη συνέχεια στον αέρα περίπου δύο ώρες αργότερα στις 3 το μεσημέρι, γράφει η Daily Mail.

Η ιστορική τελετή θα είναι η πρώτη φορά που ο Χάρι θα φωτογραφηθεί με τους Oυίνδσορ μετά την κηδεία της γιαγιάς του, της αείμνηστης Βασίλισσας, και η πρώτη φορά από τότε που «χτύπησε» τους βασιλείς στα απομνημονεύματά του. Έρχεται καθώς βλέπουν το φως οι πλήρεις λεπτομέρειες της στέψης, με το βρετανικό κοινό να καλείται για πρώτη φορά να ορκιστεί την πίστη του στον Βασιλιά. «Ο Χάρι θα είναι μέσα και έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο σε 24 ώρες. Θα δώσει μόνο το παρών στη στέψη και μετά θα φύγει» είπε στη Sun μία πηγή, σχολιάζοντας τη σύντομη επίσκεψή του.

Στις αρχές του μήνα έγινε γνωστό ότι ο Πρίγκιπας θα πήγαινε μόνος στη στέψη, αφήνοντας τη σύζυγό της Μέγκαν με τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν την είδηση πριν από μερικές εβδομάδες σε μια δήλωση, λέγοντας ότι «είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουν» ότι ο Δούκας του Σάσεξ θα βρίσκεται στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 6 Μαΐου.

Όμως η δούκισσα του Σάσεξ θα μείνει σπίτι στην κατοικία του ζευγαριού στο Μοντεσίτο με την ενός έτους Λίλιμπετ και τον Άρτσι. «Ο Κάρολος θα είναι ευχαριστημένος. Η υπόλοιπη οικογένεια θα ανακουφιστεί που η Μέγκαν δεν θα είναι εκεί – θα ήταν ιδιαίτερα άβολα για την Κέιτ» σχολίασε βασιλικός παρατηρητής στη MailOnline.

Η παρουσία του Χάρι έρχεται καθώς οι διοργανωτές της στέψης παραδέχτηκαν ότι ήταν αγχωμένοι για τα σχέδια του Πρίγκιπα και ότι ήταν σαν να «προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τον Άρη». Μιλώντας στη Mail On Sunday, μέλη της βασιλικής οικογένειας είπαν ότι εξακολουθούν να αναζητούν επιβεβαίωση για το «πότε θα έρθει πού θα μείνει, πότε θα επιστρέψει και αν είναι ευχαριστημένος με τη θέση του στο Αβαείο», παρά το γεγονός ότι η στέψη είναι λιγότερο από μια εβδομάδα μακριά.

Ο Χάρι θα δώσει το παρών, παρά το ρήγμα μέσα στη βασιλική οικογένεια που προκλήθηκε από την απόφαση του Δούκα να αποκαλύψει οικογενειακά μυστικά στο βιβλίο του Spare με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Οι αποκαλύψεις, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών από ιδιωτικές συνομιλίες με τον πατέρα του – και τον αδερφό του, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ – προκάλεσαν εντάσεις μεταξύ του Χάρι και της οικογένειάς του που έγιναν γνωστές όταν αυτός και η σύζυγός του μετακόμισαν στη Βόρεια Αμερική το 2020.

Το βιβλίο περιλάμβανε επίσης ισχυρισμούς ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας τροφοδοτούν τακτικά τον Τύπο μη κολακευτικές πληροφορίες για άλλα μέλη του Οίκου του Ουίνδσορ σε αντάλλαγμα για θετική κάλυψη για τον εαυτό τους.

 

Exit mobile version