ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο διαδίκτυο! ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ξεγυμνώνει φωτογραφίες γυναικών…
Αναβρασμός επικρατεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, καθώς μία ιστοσελίδα ονόματι «Deepsukebe» χρησιμοποιώντας μία νέα τεχνολογία ξεγυμνώνει φωτογραφίες διάσημων γυναικών αλλά και κοινών θνητών.
Ουσιαστικά με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης σκανάρει τις εικόνες και μέσω συγκεκριμένου αλγορίθμου, αντιλαμβάνεται, το σχήμα και τις αναλογίες του γυμνού σώματος που αρμόζει σε κάθε εικονιζόμενο. Με τον τρόπο αυτό «αποκαλύπτει» το γυμνό του σώμα.
Σύμφωνα με τη Huffington Post, ο ιστότοπος έχει καταγράψει περισσότερες από 38 εκατομμύρια επισκέψεις από τις αρχές του 2021. Μάλιστα, πέντε εκατομμύρια την επισκέφθηκαν μόνο τον Ιούνιο, σύμφωνα με το BBC. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα κλικς και ακολουθούν η Ταϊλάνδη, η Ταϊβαν, η Γερμανία και η Κίνα.
«Η αποστολή του είναι να κάνει όλα τα αντρικά όνειρα πραγματικότητα», τονίζει το BBC.
H ίδια η ιστοσελίδα μέσω Twitter ισχυρίζεται δεν αποθηκεύει τις ψεύτικες φωτογραφίες που δημιουργεί. Κάθε χρήστης έχει όριο μία εικόνα κάθε δύο ώρες, ωστόσο πληρώνοντας με κρυπτονομίσματα μπορεί να το παρακάμψει. «Είναι άγνωστο ποιος βρίσκεται πίσω από τον ιστότοπο, ο οποίος είναι γεμάτος ορθογραφικά και συντακτικά λάθη», σημειώνει η δημοσιογράφος της HuffPost, Jesselyn Cook.
Φυσικά, μόλις έγινε γνωστό το site επικράτησε χαμός καθώς η πλειοψηφία των χρηστών θεωρεί ότι παραβιάζονται τα ατομικά τους δικαιώματα. Εταιρεία που αναλαμβάνει υποθέσεις εξαπάτησης στον κυβερνοχώρο, διευκρίνισε ότι ο βαθμός επικινδυνότητας της εφαρμογής είναι ιδιαίτερα αυξημένος.
Μετά την έκταση που έλαβε η υπόθεση, η «DeepSukebe» «έπεσε» για ένα χρονικό διάστημα, εντός την ημέρας όμως επανήλθε. Σημειώνεται ότι μεγάλοι κολοσσοί του διαδικτύου, όπως το Facebook, έχουν αποκλείσει τις διευθύνσεις URL των προφίλ τους από την πλατφόρμα. Παράλληλα, το Τwitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του.
Ειδικοί μιλώντας στην DailyMail εξηγούν ότι «η τεχνολογία που χρησιμοποιείται από την ιστοσελίδα είναι άμεσα διαθέσιμη σε δημοσιευμένα έγγραφα και βιβλιοθήκες ανοιχτού κώδικα. Λόγω αυτής της εύκολης διαθεσιμότητας, υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορούν να γίνουν για την προστασία των χρηστών. Οι λύσεις θα πρέπει να δοθούν από νομοθέτες ή από ιστοτόπους όπως η Google, το Facebook, το Twitter και το Telegram».