26 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα οι «χρυσοί» πρωταθλητές Ντρισμπιώτη και Πετρούνιας – Τι δήλωσαν

Στην Αθήνα οι «χρυσοί» πρωταθλητές Ντρισμπιώτη και Πετρούνιας – Τι δήλωσαν

Με τα χρυσά μετάλλια κρεμασμένα στο στήθος εμφανίστηκαν στην αίθουσα των αφίξεων του «Ελευθέριος Βενιζέλος», η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Λευτέρης Πετρούνιας, αρτιαφιχθέντες από το Μόναχο.

Η αθλήτρια του βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, είχε βέβαια δύο χρυσά μετάλλια, αυτά που κατέκτησε στα 35 και 20 χλμ., ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας επιδείκνυε με χαρά το 6ο ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους κρίκους χθες (21/8) το μεσημέρι.

«Χαίρομαι που έχω πάρει ευρωπαϊκό μετάλλιο, που έκανα το νταμπλ, που είμαι Ελληνίδα και το έφερα στη χώρα μου» ήταν τα πρώτα λόγια της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, φορώντας τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στα 35 χλμ. βάδην και στα 20 χλμ. βάδην, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

Κληθείσα να απαντήσει για το εάν έκλεισε κάποια στόματα που πέρυσι τέτοια εποχή την αμφιβητούσαν παρότι βγήκε όγδοοη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είπε: «Θα χαρώ τη στιγμή μου, αυτήν τη στιγμή τώρα, δεν θα πάω στο παρελθόν. Έχω να θυμηθώ την προσωπική μου διαδρομή και τίποτα άλλο. Έχουμε στόχους. Βήμα βήμα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Είμαι στην Καρδίτσα, αλλά τις βασικές περιόδους βρίσκομαι με τον προπονητή μου, σε προετοιμασίας. Έρχομαι στην Αθήνα αρκετά συχνά, για να μπορώ να βρίσκομαι δίπλα του. Είναι πολύ δύσκολη η προετοιμασία, πολλά τα χιλιόμετρα, πολύ μοναχική. Έχουμε πράγματα να σκεφτόμαστε και εγώ και τα κορίτσια (σ.σ. αναφερόμενη στις συναθλήτριες της στο βάδην, που ήταν δίπλα της)» συμπλήρωσε.

https://youtu.be/aYNpEJYYp5o?t=35