19 Μαρτίου, 2024

Σπύρος Μπιμπίλας: “Είναι τυφλός όποιος δεν βλέπει ότι μοιάζω με τον Μέγα Αλέξανδρο”

Σπύρος Μπιμπίλας: “Είναι τυφλός όποιος δεν βλέπει ότι μοιάζω με τον Μέγα Αλέξανδρο”

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ντύθηκε Μέγας Αλέξανδρος για τις ανάγκες φωτογράφισης και μίλησε για την ομοιότητά του με τον αρχαίο στρατηλάτη.

Αν δεν βλέπετε τον Μέγα Αλέξανδρο στο πρόσωπο του Σπύρου Μπιμπίλα τότε είστε μάλλον τυφλός.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες φωτογράφισης σε Μέγα Αλέξανδρο και η κάμερα του Happy Day του Alpha συνάντησε τον Σπύρο Μπιμπίλα στα παρασκήνια, με τον ίδιο να μιλάει για τη φοβερή ομοιότητα με τον Μακεδόνα στρατηλάτη.

“Δεν το λένε όλοι πως μοιάζω με τον Μέγα Αλέξανδρο, το λέω και εγώ. Από τότε που έγινε η πρώτη φωτογράφιση από τον Γιώργο Μιχαηλίδη πριν από πολλά χρόνια, που αυτή η φωτογραφία ήταν σχεδόν ίδια με το προφίλ του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όλοι είδαν ότι υπάρχει αυτή η ομοιότητα. Τώρα, όποιος δεν τη βλέπει μάλλον είναι τυφλός.

Υπάρχει μια ομοιότητα, η οποία δεν λέει και κάτι. Πολλοί άνθρωποι μοιάζουν μεταξύ τους ανά την ιστορία, ανά τους χρόνους και ανά τους τόπους. Ένας Έλληνας υπάρχει περίπτωση να είναι και απόγονος ανθρώπων που έζησαν στον ίδιο τόπο, επομένως τίποτα δεν είναι παράξενο. Εμένα η μακρινή μου καταγωγή είναι από τη Χαλκιδική. Το όνομα Μπιμπίλας συναντάται μόνο εκεί. Είναι πολύ εύκολο διάφοροι να κάνουν σκωπτικά σχόλια, δεν με απασχολούν καθόλου”, ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: “Είμαι λάτρης της αρχαίας Ελλάδας το λέω, όχι μόνο της φιλοσοφίας. Δεν είμαι δωδεκαθεϊστής, γιατί πολλοί το έχουν μπερδέψει απλά λατρεύω το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και ό,τι έχει γίνει γύρω από το θέατρο”.

υμάζω την επεκτατική κι εκπολιτιστική εκστρατεια του“, είχε γράψει.