28 Μαρτίου, 2024

Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο του Στάθη Τσιτλακίδη! «Ψηλά» ψέλλιζε η μητέρα του

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο του Στάθη Τσιτλακίδη! «Ψηλά» ψέλλιζε η μητέρα του – Υποβασταζόμενη η αρραβωνιαστικιά του

Τριήμερο πένθος στο Νευροκόπι

Τραγικές στιγμές στο Νευροκόπι και συγκεκριμένα στο χωριό Γρανίτης. Πριν από λίγη ώρα έφτασε στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών η οικογένεια του άτυχου Στάθη Τσιτλακίδη, ο οποίος σκοτώθηκε όταν κατέπεσε το Phantom F-4 στην Ανδραβίδα. Χθες, σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Τρίπολη Αρκαδίας, ο Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Η μητέρα του με δάκρυα στα μάτια, κοιτούσε συνεχώς τον ουρανό και το μόνο που ψέλλιζε ήταν «ψηλά, ψηλά». Λίγα λεπτά αργότερα, στην εκκλησία κατέφτασε υποβασταζόμενη και σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και η αρραβωνιαστικιά του άτυχου σμηναγού, Μαρία, η οποία κρατούσε σφιχτά στα χέρια της μια κοινή φωτογραφία με τον Στάθη Τσιτλακίδη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, makthes.gr.

Στην κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκης

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στον Γρανίτη Δράμας θα παραβρεθούν σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης, Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Τριήμερο πένθος στο Νευροκόπι για τον Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου σε συνεδρίασή του αποφάσισε:

  • Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος.
  • Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και κτίρια του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
  • Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου από ώρα την 11η πρωινή της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα.
  • Να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
  • Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να ονομαστεί μία κεντρική οδός ή ένα δημοτικό κτήριο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου «ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ».