8 Μαΐου, 2024

Σκούρα τα πράγματα: Ο Βασιλιάς Κάρολος ζήτησε την ευχή του Γέροντα Εφραίμ

Ποια τα νεότερα για την υγεία του;

Από Παναγιώτης Παπανικολάου

 

Για τη σχέση του βασιλιά Καρόλου με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Γέροντα Εφραίμ αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής Telegrap

Ο βασιλιάς Κάρολος μετά την διάγνωση ότι πάσχει από καρκίνο ζήτησε την στήριξη του ενός ελληνορθόδοξου του Γέροντα Εφραίμ. Όπως αναφέρει η Telegraph του ζήτησε πνευματικές συμβουλές μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Οι δυο τους γνωρίζονταν από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν ο βασιλιάς επισκέφθηκε πολλές φορές τη μονή Βατοπεδίου του Γέροντα Εφραίμ στο Άγιο Όρος στην Ελλάδα. Και από τότε έχουν αναπτύξει μια φιλία. Ο Γέροντας Εφραίμ, μάλιστα φέρεται να δήλωσε ότι μίλησε με τον μονάρχη αφού ο βασιλιάς τον προσέγγισε.

Η Telegraph αναφέρει ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει επισκεφθεί 8 φορές τη μονή Βατοπαιδίου και μάλιστα έχει το δικό του κατάλυμα στο χώρο.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, βαπτίστηκε στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, αν και αργότερα μεταστράφηκε στον αγγλικανισμό πριν παντρευτεί την πριγκίπισσα Ελισάβετ, η οποία στη συνέχεια έγινε βασίλισσα.