Ακολούθησε μετασεισμός 6,7 Ρίχτερ και οι Αρχές προειδοποιούν και για άλλους – Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και σε γειτονικές χώρες
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη Μιανμάρ, το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας). Ο σεισμός είναι τόσο δυνατός που έγινε αισθητός στην Ταϊλάνδη και σε άλλες γειτονικές χώρες. Από σεισμό κατέρρευσαν κτήρια τόσο στη Μιανμάρ όσο και στην Μπανγκόκ. Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.
Βίντεο από το Μανταλέι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ:
BREAKING: Skyscraper under construction collapses during earthquake in Bangkok pic.twitter.com/URArEojgyc
— BNO News (@BNONews) March 28, 2025
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και σημειώθηκε περίπου στις 14:20 (τοπική ώρα, 08:20 ώρα Ελλάδας) σε απόσταση περίπου 17 χιλιομέτρων από την πόλη Μάνταλεϊ με περίπου 1,2 εκατομμύριο κατοίκους, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).
Ακολούθησε μετασεισμός 6,7 Ρίχτερ και οι Αρχές προειδοποιούν τον πληθυσμό και για άλλους.

Αυτόπτες μάρτυρες στην Μπανγκόκ είπαν οτι άνθρωποι, αμέσως μετά τον σεισμό, βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.
«Άκουσα έναν ήχο την ώρα που κοιμόμουν σπίτι μου, έτρεξα όσο πιο μακριά μπορούσα έξω από το κτίριο με τις πιτζάμες μου», δήλωσε η Νουανγκάι κάτοικος της Τσιάνγκ Μάι, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ταϊλάνδης, δημοφιλή τουριστικό προορισμό γνωστό για τους ναούς του.