27 Απριλίου, 2024

Σε σοκ ο φαντάρος Στέφανος Κασσελάκης: Γιατί ανακοινώνει μισθό 200€ στους στρατιώτες

Το σοκ Κασσελάκη για τα 8 ευρώ μισθό των φαντάρων και οι πρωτοβουλίες που παίρνει.

Μέτρα για την θητεία επεξεργάζεται ο Στέφανος Κασσελάκης με την επιτελική του ομάδα (Αποστολάκη- Καπνισάκη) ώστε να είναι έτοιμος να τα ανακοινώσει με το που θα λάβει το απολυτήριο.

Από την πρώτη στιγμή που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε στο Κέντρο Πυροβολικού της Θήβας έχουν τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του τα ζητήματα της θητείας.

Σοκ υπέστη ο Στέφανος Κασσελάκης όταν πληροφορήθηκε ότι ο μισθός του στρατιώτη είναι 8€ τον μήνα!

Κατά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους συνεργάτες του (ναύαρχο Αποστολάκη και Καπνισάκη) τους ζήτησε να επεξεργαστούν προτάσεις για δραστική αύξηση της μισθοδοσίας των στρατεύσιμων.

Για τον ναύαρχο Αποστολάκη τα «μαθηματικά» της θητείας είναι γνωστά και απλά. Όλες οι ασκήσεις γίνονται βάσει δυο δεδομένων.

1ον: Η διάρκεια της θητείας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μειωθεί πέραν των δώδεκα μηνών.

2ον: Η οροφή των κληρωτών κυμαίνεται ετησίως στις 40.000.

Τα σενάρια είναι δυο που επεξεργάζεται η ομάδα Κασσελάκη και τα οποία θα τεθούν στην συνάντηση εργασίας που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη κατά την επίσκεψη Αποστολάκη – Καπνισάκη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού της Θήβας.

-Σενάριο Α: Μηνιαίος μισθός οπλίτη 100€ κόστος 48 εκατομμύρια ευρώ.

-Σενάριο Β: Μηνιαίος μισθός οπλίτη 200€ κόστος 96 εκατομμύρια ευρώ.

Στο ερώτημα απο που μπορούν να εξασφαλιστούν τα παραπάνω ποσά οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Δηλαδή όπως προβλέπεται ένα ποσοστό από κάθε προμήθεια να καταβάλλεται στο Μετοχικό Ταμείο (ασφαλιστικό φορέα) του Κλάδου – αγοραστή , να υπάρχει προβλέψει και για τον μισθό του Οπλίτη.

Στην σύσκεψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Πέμπτη στο στρατόπεδο Ψαρρού της Θήβας αναμένεται να εξεταστεί και το Φιλανδικό μοντέλο στράτευσης που επεξεργάζεται να εφαρμόσει η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.