24 Ιουνίου, 2024

Σχολεία: Τέλος τα μέτρα για τον κορωνοϊό – Τι ισχύει με απουσίες και καραντίνα

Σχολεία: Τέλος τα μέτρα για τον κορωνοϊό – Τι ισχύει με απουσίες και καραντίνα

Επιστροφή στην προ Covid-19 εποχή για τους μαθητές

Μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό στα σχολεία, δεν θα ισχύει πλέον η πενθήμερη καραντίνα για τους μαθητές που νοσούν, ενώ θα μετρούν κανονικά και οι απουσίες.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ από τις 30 Μαρτίου 2023 τα μέτρα παύουν να ισχύουν, ενώ κανονικά θα υπολογίζονται και οι απουσίες λόγω γρίπη. Την ίδια στιγμή και επίσημα πλέον «τέλος» μπήκε και στις μάσκες μέσα στα ΜΜΜ.

κορωνοϊός σχολεία
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Αναλυτικά η ΚΥΑ αναφέρει:

«Καταργείται από τη δημοσίευση της παρούσας η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/7.9.2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και Επικρατείας “Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους” (Β’ 4695)».

Πανελλήνιες 2023: Είναι επίσημο -Ξεκινούν την 1η Ιουνίου

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023: Η Νίκη Κεραμέως αποκάλυψε ότι «κλείδωσε» η ημερομηνία για τις Πανελλήνιες και οι εξετάσεις αυτές των μαθητών θα ξεκινήσουν στην 1η Ιουνίου, ενώ τόνισε ότι τις επόμενες μέρες ξεκινάει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η υπουργός Παιδείας μίλησε σήμερα στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ και επισήμανε ότι η ημερομηνία έναρξης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 θα είναι η 1η Ιουνίου, ενώ επισήμανε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάει η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Reduce bounce rates