Σάλος στους Παραολυμπιακούς: Άντρας δρομέας πατέρας 2 παιδιών έκανε μετάβαση στα 45του και διακρίνεται στους γυναικείους αγώνες

Έχει μαγνητίσει πάνω της όλα τα βλέμματα!

Μία 51χρονη τρανσέξουαλ είναι η πρώτη αθλήτρια που τρέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, εκπληρώνοντας ένα όνειρό της.

Ειδικότερα, η Valentina Petrillo, με προβλήματα όρασης, τερμάτισε δεύτερη σε έναν προκριματικό αγώνα στο Stade de France, αλλά προκρίθηκε ως η έκτη ταχύτερη δρομέας, με χρόνο 58,35 δευτερόλεπτα.

Η Ιταλίδα, η οποία κέρδισε σχεδόν δώδεκα τίτλους αγώνων ταχύτητας ως άνδρας, προτού κάνει μετάβαση, το 2019, σε ηλικία 45 ετών, τερμάτισε πίσω από την Alejandra Paola Perez Lopez, 26 ετών, από τη Βενεζουέλα, αλλά απέκλεισε την Shen Yaqin, 33 ετών, από την Κίνα.

Η Petrillo θα τρέξει τώρα στον ημιτελικό στο Stade de France στο Παρίσι, τη Δευτέρα, το βράδυ, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη.

Οι επικριτές της την κατηγόρησαν ότι «στέρησε» από άλλους αθλητές μια θέση στα ημιτελικά, αλλά μιλώντας μετά τους πρωινούς προκριματικούς, η Βαλεντίνα υπογράμμισε «από σήμερα δεν θέλω να ακούσω τίποτα άλλο για διακρίσεις, προκαταλήψεις κατά των τρανσέξουαλ. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν μόνο και μόνο επειδή είναι τρανς, άνθρωποι σκοτώνονται επειδή είναι τρανς, άνθρωποι αυτοκτονούν επειδή είναι τρανς και χάνουν τη δουλειά τους ή (δεν) συμπεριλαμβάνονται στον αθλητισμό. Αλλά εγώ τα κατάφερα. Αν εγώ μπορώ να τα καταφέρω, όλοι μπορούν να τα καταφέρουν».

Σάλος στους Παραολυμπιακούς: Άντρας δρομέας πατέρας 2 παιδιών έκανε μετάβαση στα 45του και διακρίνεται στους γυναικείους αγώνες

 

 

 

 

Exit mobile version