24 Ιουνίου, 2024

Σάλος με πάρτι με μπουζούκια στις φυλακές Κορυδαλλού: Ο Λιγνάδης και η διάψευση Κούγια [video]

Σάλος με πάρτι με μπουζούκια στις φυλακές Κορυδαλλού: Ο Λιγνάδης και η διάψευση Κούγια

Ποιο το πάρτι στον Κορυδαλλό που φέρεται να συμμετείχε και ο Δημήτρης Λιγνάδης;

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και το οποίο φέρεται να προέρχεται από το κελί του Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Κορυδαλλού, που δείχνει να έχει στηθεί γλέντι με μουσικές και μπουζούκια.

Όλα ξεκίνησαν μετά από ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και στο οποίο υποστηρίχθηκε ότι προερχόταν από το κελί του Δημήτρη Λιγνάδη όπου ο κατηγορούμενος για βιασμούς ηθοποιός διασκέδαζε με συγκρατούμενούς του παίζοντας με το μπουζούκι τραγούδια του Τσιτσάνη.

Μάλιστα μετά από αυτό, ο γγ. Αντεγκληματικής Πολιτικής διέταξε Πειθαρχική και προκαταρκτική εξέταση για το πάρτι που στήθηκε σε κελί στον Κορυδαλλό.

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, προχώρησε στη λήψη άμεσων πειθαρχικών μέτρων με αφορμή βίντεο που αναπαράγεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από κελί κρατουμένου σε Κατάστημα Κράτησης.

Συγκεκριμένα, προχώρησε σε:

  1. Επείγουσα πειθαρχική και προκαταρκτική εξέταση του συμβάντος που έλαβε χώρα την 7η Ιουλίου 2022, βραδινές ώρες, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

  2. Άμεση διενέργεια έρευνας σε δύο συγκεκριμένες πτέρυγες (Ζ και ΣΤ) που σχετίζονται με το συμβάν και στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) συσκευές κινητών τηλεφώνων.

  3. Άμεση απομάκρυνση και αντικατάσταση του προσωπικού που έφερε την ευθύνη της φύλαξης και επόπτευσης των εν λόγω χώρων του Καταστήματος.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν ανέχεται έκνομες ενέργειες στα Καταστήματα Κράτησης και τηρεί τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, ακριβώς όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους.

Η διάψευση του Αλέξη Κούγια

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, διέψευσε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε συμμετοχή του εντολέα του στο εν λόγω πάρτυ με μπουζούκια, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την είδηση συκοφαντική, υποστηρίζοντας ότι κανένα πάρτι δεν έγινε στο κελί που κρατείται ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης και ούτε αυτός ούτε οι συγκρατούμενοί του στο ίδιο κελί έχουν καμία σχέση με αυτό που προβλήθηκε.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κ. Κούγια αναφέρει:

Μετά τη 17ωρη αγόρευση του, για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο συνήγορος υπεράσπισής του Αλέξης Κούγιας ισχυρίζεται ότι, είναι ψευδής η πληροφορία και το βίντεο, που μετέδωσαν η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας, εναντίον των οποίων, όπως λέει θα καταθέσει αγωγή εκ μέρους του σκηνοθέτη, διεκδικώντας αποζημίωση 200.000 ευρώ, ενώ θα αναζητήσει και τους ηθικούς αυτουργούς.

«Πριν από λίγα λεπτά ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης, εντολέας του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλέξη Κούγια, μάς ενημέρωσε ότι στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 οι παρουσιαστές Γεώργιος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά παρουσίασαν ένα βίντεο με κάποιους, για τους οποίους είπαν ότι διοργάνωσαν πάρτι με μπουζούκια στις φυλακές Κορυδαλλού, και ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι αυτό το πάρτι έγινε στο κελί που κρατείται ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης και ότι δήθεν συμμετείχε και αυτός.

Η είδηση είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική, όσον αφορά τον κ. Λιγνάδη, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Κανένα πάρτι δεν έγινε στο κελί που κρατείται ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης και ούτε αυτός ούτε οι συγκρατούμενοί του στο ίδιο κελί έχουν καμία σχέση με αυτό που προβλήθηκε.

Η πληροφορία που μας έδωσε ο κ. Λιγνάδης είναι ότι αυτό που δημοσιοποιήθηκε, διοργανώθηκε και έγινε σε εντελώς διαφορετικό κτίριο από αυτό, στο οποίο κρατείται ο κ. Λιγνάδης, και το κελί, στο οποίο κρατούνται τα συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι σε εντελώς διαφορετική πτέρυγα, η οποία απέχει από το κελί του κου Λιγνάδη και των συγκρατουμένων του τουλάχιστον 100 μέτρα.

Η εντολή, την οποία λάβαμε, είναι να μηνύσουμε άμεσα τον οιονδήποτε συμμετείχε μαζί με τους Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά στην προβολή και τον σχολιασμό αυτής της συκοφαντικής δυσφημήσεως, και να καταθέσουμε και αγωγή, ζητώντας το ποσό των 200.000 ευρώ.

Τόσο ο κ. Λιγνάδης όσο και όλοι εμείς οι δικηγόροι του γραφείου του κου Αλέξη Κούγια θα αναζητήσουμε και τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της συκοφαντικής δυσφημήσεως και θα τους μηνύσουμε και θα τους ενάγουμε.

Δείτε το βίντεο:

Reduce bounce rates