15 Απριλίου, 2024

Πρόταση δυσπιστίας – Κωνσταντοπούλου: Παραβιάσατε την ανθρωπιά, μέσα στο τρένο δεν ήταν αντικείμενα, ήταν άνθρωποι

Eurokinissi

Η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Συγκεκριμένα, αφού είπε ότι εδώ και 48 ώρες είναι απoύσα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφαίρεσε τη ζωή 57 ανθρώπων στα Τέμπη. «Οι τραυματίες, ο νεαρός που ακόμη 13 μήνες μετά παλεύει μεταξύ ζωής ή θανάτου. Ζητεί δικαίωση η Εριέτα που δεν βρέθηκε ίχνος της. Ζητούν δικαίωση τα τρία κορίτσια, ο Ντένις, η Μάρθη, η Έλενα που είχε ένα κακό προαίσθημα και είπε θα πάρω το τρένο για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ζητούν δικαίωση 57 άνθρωποι που βρίσκονταν στην ευθύνη σας, στο έλεός σας, και παραβιάσατε τους ιερούς κανόνες του ανθρώπινου καθήκοντος και ύστερα του πολιτικού, να μην πετάξετε τις ζωές τους, τις υπάρξεις τους», τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι γνώριζε πως δεν είχαν υλοποιηθεί οι συμβάσεις, οι οποίες έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από το 2016. «Το είχε πει ο κ. Καραμανλής με τον πιο απερίφραστο τρόπο, ειδικά εσείς, ότι από το 2010 και μετά δεν υπήρχε καμία απολύτως ασφάλεια στο σιδηρόδρομο. Το είχε πει ο υπουργός σας ο καταχειροκροτηθείς, ο κ. Κώστας Καραμανλής. Κρίμα που τώρα δεν χειροκροτάτε», είπε απευθυνόμενη προς τους παριστάμενους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τον σταθμάρχη τόνισε ότι παραδέχτηκε την αντικειμενική ευθύνη και μάλιστα επισήμανε ότι επρόκειτο για ρουσφέτι της Νέας Δημοκρατίας. «Τολμάτε να λέτε ότι έφταιξαν οι παραβιάσεις των κανονισμών; Εσείς παραβιάσατε την ανθρωπιά. Μέσα σε αυτό το τρένο δεν ήταν αντικείμενα, ήταν άνθρωποι. Χειροκροτήσατε εχθές τον κ. Καραμανλή, γιατί τι είπε; Ζήτησε συγγνώμη; Όχι. Είπε ότι έκανε λάθος; Όχι. Επιτέθηκε σε όποιον ζητά ευθύνες; Ναι. Σας είπε ότι το θέμα είναι η μεγάλη σας παράταξη και τον χειροκροτήσατε σε κατάσταση έξαλλου πανηγυρισμού, που φέρνει σε μεγάλη αμηχανία εμάς που ξέρουμε πόσο αδίστακτοι είστε», προσέθεσε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ενώ στάθηκε στο χειροκρότημα των γαλάζιων βουλευτών στον Κ. Καραμανλή.