Προ των πυλών η πρώτη άρση των μέτρων – Οι 4 ημερομηνίες «κλειδιά»

Ποια καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα

Έτοιμη για τις πρώτες ανακοινώσεις σχετικά με την μερική άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία είναι η κυβέρνηση, με πιθανή ισχύ από τις 5 Μαΐου και μετά. Ενώ, ένα αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει μέσα από ένα απλό και ευανάγνωστο γράφημα γιατί η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από την Ισπανία και την Ιταλία στα κρούσματα του κορωνοϊού και στους θανάτους

Ο πρώτος περιορισμός, που θα αρθεί μέσα στον Μάιο, είναι, όπως όλα δείχνουν, ο τελευταίος, που επιβλήθηκε: αυτός της μετακίνησης. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα των μικρών εμπορικών καταστημάτων και στη συνέχεια των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως καφετέριες και εστιατόρια.

Οι 4 ημερομηνίες-κλειδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις ημερομηνίες-κλειδιά για πιθανή άρση των μέτρων είναι:

  • 4η Μαΐου: Επαναλειτουργία καταστημάτων και χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις
  • 11η Μαΐου: Ανοίγει ο δρόμος για τη σταδιακή επιστορεφής τα σχολεία,. Με προτεριαότητα την Γ’ Λυκείου
  • Μέσα Μαΐου: Θα αρχίσουν να ανοίγουν οι πόρτες σε μπαρ και εστιατόρια
  • Αρχές Ιουνίου: Θα αρχίσουν να λειτουργούν τα ξενοδοχεία και οι πτήσεις

Σκέψεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας

  1. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις κάθε έξοδος να γίνεται υπό την προϋπόθεση της χρήσης μάσκας.
  2. Τις προηγούμενες εβδομάδες, οι μάσκες βρέθηκαν αρνητικά στο προσκήνιο για κακή ή υπερβολική χρήση από τους πολίτες. Πλέον, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η χρήση τους επαναπροσδιορίζεται στη φάση της άρσης των μέτρων.
  3. Βασικά σημεία του θα είναι η φυσική αποστασιοποίηση των 2 μέτρων, η ατομική υγιεινή σε κάθε χώρο εργασίας και ο έλεγχος για την τήρηση όλων όσα προβλέπονται.
  4. Στο πλαίσιο αυτό, θα καταγραφούν αλλαγές, πχ. στον αριθμό των εισερχόμενων στα εμπορικά καταστήματα, στις υποχρεώσεις του εργοδότη έναντι των εργαζομένων για τα μέτρα προστασίας τους, στον αριθμό των πελατών στα εστιατόρια ή στα καφέ.
  5. Τα τραπεζοκαθίσματα θα εμφανιστούν και πάλι, ωστόσο θα είναι σημαντικά μειωμένος ο αριθμός τους, ώστε να τηρείται η απαιτούμενη απόσταση.
Exit mobile version