27 Φεβρουαρίου, 2024

Πέθανε η Άννα Κανάκις σε ηλικία 61 ετών

Πέθανε στη Ρώμη, σε ηλικία 61 ετών, η ελληνοϊταλίδα ηθοποιός Άννα Κανάκις. Γεννημένη από Έλληνα πατέρα και Ιταλίδα μητέρα, η Κανάκις ξεκίνησε την καριέρα της το 1977, όταν εξελέγη Μις Ιταλία.

Ο πατέρας της ήταν από την Κρήτη και η μητέρα της από το Tortorici.

Αφού αναδείχθηκε “μις Ιταλία” σπούδασε δικηγόρος αλλά συνέχισε να ασχολείται με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Στη συνέχεια, εργάσθηκε επί σειρά ετών ως μοντέλο. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως ηθοποιός, έπαιξε σε περίπου τριάντα κινηματογραφικές ταινίες και σίριαλ της ιταλικής τηλεόρασης.

Για μια σύντομη περίοδο ασχολήθηκε και με την πολιτική ως υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων του κεντρώου κόμματος Udr, το οποίο είχε ιδρύσει ο Ιταλός πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Φραντσέσκο Κοσίγκα.

Η ‘Αννα Κανάκις τα τελευταία χρόνια είχε αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων αντλώντας έμπνευση από τη ζωή ιστορικών προσώπων, όπως στην περίπτωση της «ερωμένης του Γκέμπελς», της Τσέχας ηθοποιού Λίντα Μπαάροβα, το οποίο κυκλοφόρησε το 2011.

Το 2004 παντρεύτηκε τον Μάρκο Μεράτι Φοσκαρίνι, απόγονο του Μάρκο Φοσκαρίνι, ενός εκ των τελευταίων δόγηδων της Βενετίας. Δεν ξεχνούσε ποτέ τις ελληνικές της ρίζες και αναφερόταν συχνά με αγάπη στη χώρα μας. Η κηδεία της ηθοποιού θα τελεσθεί στην ιταλική πρωτεύουσα την Πέμπτη.