28 Απριλίου, 2024

Πάτρα: Η αλήθεια για συλλήψεις. Πότε οι αστυνομικοί θα έρθουν σε επαφή με τους γονείς, εξελίξεις [video]

Πάτρα: Η αλήθεια για συλλήψεις. Πότε οι αστυνομικοί θα έρθουν σε επαφή με τους γονείς, εξελίξεις

Ποια η αλήθεια για τις φερόμενες ως συλλήψεις που ετοιμάζει η ΕΛΑΣ για την υπόθεση της Πάτρας;

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα ότι υπάρχει κινητοποίηση στη ΓΑΔΑ και επίκεινται συλλήψεις στην Πάτρα.

Φαίνεται όμως ότι οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από το Ανθρωποκτονιών.

Με δεδομένο βέβαια ότι οι συλλήψεις ποτέ δεν προαναγγέλονται, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στην υπόθεση και οι εξελίξεις τοποθετούνται μετά το Σαββατοκύριακο.

Η αλήθεια είναι ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα έρθουν σε επικοινωνία με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη μόνο όταν έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για το επόμενο βήμα.

Αν και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για τους γονείς μέσα από τις συνεντεύξεις που έχουν δώσει οι ίδιοι στα μέσα ενημέρωσης.

Εκτιμάται πάντως ότι οι γονείς θα κληθούν τις επόμενες μέρες.

Σημαντικές βέβαια είναι οι καταθέσεις που έχουν ήδη στα χέρια τους από γιατρούς , νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και αυτές που εξακολουθούν να λαμβάνουν απο μάρτυρες που έζησαν πολλά.

Τι έχουν αναφέρει έως τώρα γιατροί και νοσηλευτές που περιέθαλπαν το παιδί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος και παρουσίασε στην εκπομπή «Live News» για την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, το σύνολο των ατόμων που πρόκειται να καταθέσουν για την υπόθεση είναι 70 και πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές και ιατροδικαστές από τα τέσσερα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύτηκε το παιδί, το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», το Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, το Πανεπιστημιακό Πάτρας και το Καραμανδάνειο Πατρών.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί μελετούν ήδη τους ιατρικούς φακέλους της Τζωρτζίνας.

Παράλληλα, 12-13 γιατροί και νοσηλευτές αναφέρουν πως υπήρξε καθυστερημένη ενημέρωση για τα δύο κρίσιμα συμβάντα του παιδιού.

Τρία νοσοκομεία εκ των τεσσάρων επιβεβαιώνουν πως υπήρξε αίτημα της μητέρας για τοποθέτηση της Τζωρτζίνας σε μονόκλινο, ενώ δύο νοσηλευτές αναφέρουν πως η μητέρα ρώτησε για την ύπαρξη καμερών στο μονόκλινο δωμάτιο.

Κατόπιν, υπάρχουν 20-25 γιατροί που αναφέρουν ότι τα δύο κρίσιμα επεισόδια που υπέστη η Τζωρτζίνα δεν εξηγούνται από δεδομένα εξετάσεων.