1 Ιουλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Οι πιέσεις που δέχτηκε ο Παπανδρέου για να είναι υποψήφιος – Οι νέοι συσχετισμοί

Χάρης Δούκας – Γιώργος Παπανδρέου  (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Όλα δείχνουν ότι το «παπανδρεϊκό» μπλοκ θα στηρίξει σύσσωμο τον Χάρη Δούκα

Πιέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, από συγκεκριμένα στελέχη δέχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές. Ειδικότερα, στη Χαριλάου Τρικούπη υπήρξαν συνεργάτες του, οι οποίοι θα ήθελαν την… ολική επαναφορά του, ωστόσο ο ίδιος επίλεξε να μην εμπλακεί, θεωρώντας ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στην ηγεσία του κόμματος.

Μάλιστα, πολλοί τονίζουν ότι η χθεσινή ανακοίνωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη ήρθε ώστε να μπει ένα τέλος στην παραφιλολογία που είχε αναπτυχθεί στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη για την «εμπλοκή» του Γιώργου Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη.

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι το «παπανδρεϊκό» μπλοκ θα στηρίξει σύσσωμο τον Χάρη Δούκα, με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί πολύ καλές σχέσεις. Ναι μεν ο ίδιος θα λείπει από την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (στις 11 στο ξενοδοχείο «Κάραβελ»), αλλά η γραμμή αναμένεται να δοθεί «αρμοδίως», όπως έγινε και κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών.

Συνεπώς, όλα δείχνουν ότι οι βασικοί μονομάχοι θα είναι δύο: ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας. Σύμφωνα με πληροφορίες και ο Παύλος Γερουλάνος αναμένεται να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο δεν διατηρεί όμως πολλές ελπίδες για τον δεύτερο γύρο. Μάλιστα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο ίδιος, χθες, έστρεψε τα πυρά του προς τον Χάρη Δούκα, καθώς ερωτηθείς αν μπορεί ένας άνθρωπος να είναι δήμαρχος Αθηναίων και ταυτόχρονα πρόεδρος κόμματος, είπε ότι «Η Αθήνα είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό μαγαζί και δεν έχει καμία σχέση με δήμους άλλων χωρών. Δεν έχει σχέση με θεσμούς της Δυτικής Ευρώπης ούτε σε επίπεδο εξουσιών αλλά ούτε σε επίπεδο υποδομών από εκεί και πέρα το αν μπορεί κάποιος να εξυπηρετήσει και αυτό και την προεδρία του κόμματος νομίζω ότι αυτό πρέπει να το κρίνουν οι ψηφοφόροι».

Μάλιστα, θύμισε ότι όταν «τέθηκε το θέμα των βουλευτικών εκλογών, αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές, κατέβηκα σε μια μη εκλόγιμη θέση γιατί πίστευα ότι η δέσμευσή μου στους Αθηναίους ήταν πολύ ξεκάθαρη και ότι θα έμενα στο δήμο τέσσερα χρόνια, πράγμα που έκανα».

Τέλος, πολλοί εντός του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν και μια τέταρτη υποψηφιότητα έκπληξη. Πιθανότατα αυτή δεν θα είναι της Μιλένας Αποστολάκη, η οποία προς ώρας κρατά κλειστά τα χαρτιά της και περιμένει την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Reduce bounce rates