15 Ιουνίου, 2024

Παραλίγο ΝΕΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ τραγωδία στη Χαμοστέρνας: Τρένο έπεσε σε ΙΧ – Δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι!

Παραλίγο ΝΕΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ τραγωδία στη Χαμοστέρνας: Τρένο έπεσε σε ΙΧ – Δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι!

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων έχει προκαλέσει το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που άφησε πίσω του 57 νεκρούς καθώς μέρα με την ημέρα νέες – τρομακτικές – αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ένα πολύ σοβαρό γεγονός, που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2022, στην οδό Χαμοστέρνας αποκάλυψε το OPEN, επιβεβαιώνοντας ακόμη μια φορά ότι τα προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της χώρας είναι τεράστια!

Ειδικότερα, στις 18 Δεκεμβρίου ένας συρμός κινείτο και προσπαθούσε να περάσει από ισόπεδη διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας και Πειραιώς. Ο συρμός κινείτο στο σημείο και ο φύλακας της διάβασης έκανε φωτεινό σήμα στον μηχανοδηγό για να περάσει κανονικά. Μάλιστα, οι μπάρες των αυτοκινήτων είχαν κατέβει.

Ωστόσο 70 μέτρα πιο μακριά είχε ακινητοποιηθεί πάνω στις γραμμές ένα όχημα. Ο μηχανοδηγός είχε δώσει το «πράσινο φως», ο συρμός συνέχισε την πορεία του και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΣΕ που μίλησαν στο OPEN ήταν «απίστευτο» το γεγονός πως δεν είχαν ενημερωθεί ούτε ο φύλακας ούτε ο μηχανοδηγός.

Αν μη τι άλλο από το παραπάνω συμβάν δημιουργούνται νέα ερωτήματα όσον αφορά την ασφάλεια αλλά και τις συννενοήσεις που έκαναν οι αρμόδιοι όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η οδηγός είχε ενημερώσει την Τροχαία «και όχι μόνο», όπως λένε συνοδηγοί σε έγγραφο που έχει στην κατοχή του και παρουσιάζει το OPEN. Επίσης είχαν ενημερωθεί και οι επικεφαλής της ΡΑΣ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και η εταιρεία Hellenic Train.

Και όλα αυτά σε ένα κεντρικό σημείο της Αθήνας απ’ όπου καθημερινά περνάνε χιλιάδες οχήματα και οδηγοί.

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:

Reduce bounce rates