8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ομόφυλα ζευγάρια: Η βάφτιση των παιδιών διχάζει την Εκκλησία – Εντατικές διαβουλεύσεις των Ιεραρχών

Σε εντατικές διαβουλεύσεις προχωράει η εκκλησία για τις βαπτίσεις παιδιών ομόφυλων ζευγαριών. Το θέμα τέθηκε χθες και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Ιεραρχών, αλλά δεν πάρθηκε απόφαση.

Ορισμένοι Μητροπολίτες υποστηρίζουν ότι αγιάζοντας τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα φανεί ότι αποδέχονται εμμέσως και τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Αρκετοί Μητροπολίτες, ωστόσο, έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα βαφτίζουν τα παιδιά όποια απόφαση και να παρθεί, καθώς αυτά δεν ευθύνονται για τις πράξεις των γονιών τους.

Ποιοι άνοιξαν τα χαρτιά τους

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Λαρίσης άνοιξε τα χαρτιά του, κάνοντας λόγο για αναγκαιότητα να αποφευχθεί ότι η εκκλησία έστω και έμμεσα αναγνωρίζει την εκκλησία.

Ειδικότερα, μιλώντας στο OPEN δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ζευγάρι ομοφυλόφιλων να έρθουν ως γονείς και να υπογράψουν στη βάπτιση. Εάν αλλάξει το δίκαιο, εμείς θέλουμε να αποφύγουμε την όποια έστω και έμμεση αναγνώριση ομοφυλοφιλικής συζυγίας».

Αντίστοιχη θέση πήρε και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε «αν γίνει βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων, τότε στην πράξη που θα παρίστανται, αναγνωρίζουμε. Δεν μπορεί από τη μια μεριά να λέμε “δεν αναγνωρίζουμε τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων” και από την άλλη μεριά, εν τη πράξει, να το αναγνωρίζουμε. Άλλωστε, ξέρετε ότι όταν γίνεται μια βάπτιση υπογράφουν οι γονείς. Τι θα υπογράψουν; Γονέας 1 και γονέας 2; Υπάρχουν διάφορα προβλήματα, τα οποία ετέθησαν χθες στην Ιεραρχία. Δεν ελήφθη απόφαση, παραπέμφθηκε στα συνοδικά όργανα, προκειμένου να μελετηθεί» δήλωσε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Reduce bounce rates