20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Εθνική μπάσκετ έκανε κατάθεση ψυχής αλλά λύγισε απ’ τους NBAers του Καναδά – Οδοστρωτήρας ο Αντετοκούνμπο!

Intime

Στις λεπτομέρειες ηττήθηκε η Ελλάδα που πάει σε δύο «τελικούς» με Ισπανία και Αυστραλία

Η Εθνική μπάσκετ έκανε κατάθεση ψυχής απέναντι στους NBAers του Καναδά, αλλά δεν τα κατάφερε και άρχισε με ήττα τις υποχρεώσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού.

Στην επιστροφή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2008, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έχοντας για… οδοστρωτήρα τον τρομερό Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος πέτυχε 34 πόντους, έκανε τα πάντα για να νικήσει τους Καναδούς, που όμως είχαν τρομερή ποιότητα χάρη στους δέκα NBAers και επικράτησαν με 79-86.

Ουσιαστικά η ελληνική ομάδα άργησε να μπει στον ρυθμό του ματς… χάνοντας σχεδόν ένα ημίχρονο. Ωστόσο έδειξε, ιδίως στις δύο τελευταίες περιόδους, ότι έχει τις δυνατότητες για να προκριθεί (προκρίνονται στην επόμενη φάση οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι δύο καλύτεροι τρίτοι). Τα πάντα όμως θα κριθούν στους «τελικούς» που ακολουθούν αρχικά με την Ισπανία στις 30 Ιουλίου και στη συνέχεια με την Αυστραλία.

Ασταμάτητος ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μέτρησε 34 πόντους με 11/16 δίποντα και 12/15 βολές, έχοντας ακόμα 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Εξαιρετικός και ο Κώστας Παπανικολάου, που πέτυχε 17 πόντους με 3/6 τρίποντα. Στους 9 ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Για τον Καναδά, πρώτος σκόρερ ήταν ο Αρ Τζέι Μπάρετ με 23 πόντους με 7/9 δίποντα, με τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να προσθέτει άλλους 21 και να έχει 7 ασίστ και το καλάθι που έκρινε το ματς. Στους 14 ο Ντίλον Μπρουκς.

Reduce bounce rates