25 Απριλίου, 2024

Ο Αναστάσιος Ράμμος στέλνει «Μετακίνηση 6» στην επιτυχία

Μιλάει αποκλειστικά στο ελληνικό Playboy για το νέο του τραγούδι που κυκλοφορεί από την Panik Records και αντλεί έμπνευση από τη νέα μας καθημερινότητα.

Άγγελος Κωνσταντούλιας

«Μετακίνηση 6». Δύο λέξεις αρκούν για να περιγράψουν τη νέα μας καθημερινότητα. Η «μετακίνηση, που συνοδεύεται από τον πλέον αγαπητό αριθμό των Ελλήνων: Το «6». Το μήνυμα που όλοι έχουμε στείλει και αποτελεί τον κωδικό της ελευθερίας μας. Αντλώντας έμπνευση από την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη νέα συνθήκη που έχει διαμορφώσει ο δεύτερος εγκλεισμός στην προσωπική μας ζωή, το νέο τραγούδι του Αναστάσιου Ράμμου που φέρει την υπογραφή της σπουδαίας στιχουργού Ελεάνας Βραχάλη και του ταλαντούχου συνθέτη Γιώργου Κυριάκου, έρχεται να μιλήσει για όλα αυτά που βιώνουμε.

«Η οπτική γωνία της Ελεάνας Βραχάλη έχει να κάνει με τη φάση που βιώνουμε στο lockdown. Αποτυπώνει με έναν υπέροχο ποιητικό τρόπο μία από τις καινοφανείς φράσεις της εποχής και τα συνεπάκολουθά της», αναφέρει στο ελληνικό Playboy ο Αναστάσιος Ράμμος. «Το τραγούδι πραγματεύεται την πρωτόγνωση εμπειρία που ζούμε, όπου δεν βγαίνουμε, μιλάμε πίσω από τις μάσκες, φοβόμαστε και στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα πως στο τέλος η αγάπη θα νικήσει. Είναι ικανή να καταφέρει να κερδίσει τα πάντα και εννοείται πως θα τα καταφέρει και με τον Covid-19. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος έχει απομακρυνθεί. Έχει αποστασιοποιηθεί λίγο με το θέμα του κορονοϊού. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα πως δεν αξίζει να μας πάρει από κάτω. Θα περάσουν όλα. Θα είμαστε καλά και πολύ γρήγορα θα βγούμε, θα αγκαλιαστούμε και θα φιληθούμε».

Όσον αφορά το πόσο Αναστάσιος Ράμμος υπάρχει στο «Μετακίνηση 6»; Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης είναι αφοπλιστικός: «Έχω δώσει την ψυχή μου σε αυτό το τραγούδι. Με συγκίνησε από την πρώτη στιγμή που άκουσα τους στίχους. Οι στίχοι της Ελεάνας με συγκινούν πάρα πολύ. Τρελαίνομαι για τη δουλειά και την έμπνευσή της. Σε αυτό το κομμάτι έχω δώσει μία ζεστή πλευρά του εαυτού μου».

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η αναφορά στην Ελεάνα Βραχάλη. «Είμαι χαρούμενος που συνεργάζομαι για πρώτη φορά με την Ελεάνα. Περίμενα γι’ αυτήν τη στιγμή πάρα πολλά χρόνια. Τη θαυμάζω, τη θεωρώ ίσως την καλύτερη στιχουργό στην Ελλάδα και πραγματικά είμαι ευλογημένος γι’ αυτήν την συνεργασία. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ερμηνεύω τραγούδι που δεν έχω γράψει εγώ. Ούτε στίχους, ούτε μουσική. Και είμαι χαρούμενος που τους στίχους “ντύνει” ένας από τους πολλά υποσχόμενους συνθέτες της νέας γενιάς, ο Γιώργος Κυριάκος».

Πέρα από τους στίχους και τη μουσική, η εικόνα οφείλει να μιλήσει για την ξεχωριστή εποχή που διανύουμε. «Το video clip έγινε από τον σκηνοθέτη Γιάννη Μιχελόπουλο και φυσικά στείλαμε το μήνυμα “Μετακίνηση 6” ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε μία βόλτα στην Ακρόπολη. Τραβήξαμε τον κόσμο αλλά κυρίως είναι στατικό βίντεο λόγω των συνθηκών. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα και νομίζω πως αυτό είναι το ζητούμενο. Να μιλήσουμε για όλα αυτά που βιώνουμε όλοι μας και θεωρώ πως μέσα στην απλότητά του θα μιλήσει στην ψυχή και την καρδιά όλων».

Ο πολυτάλαντος και πολυδιάστατος καλλιτέχνης συμμετέχει στο φετινό Just The 2 of Us ως ζευγάρι με την Κατερίνα Ζαρίφη. Μάλιστα πέρασε την περιπέτεια του Covid-19. «Νόσησα και ήμουν με πυρετό 2 μέρες. Δεν είχα αοσμία και αγευσία. Το πέρασα κατά κύριο λόγο βαρετά με PlayStation και άραγμα στο σπίτι. Το μόνο πρόβλημα είναι πως επειδή ήρθε η μάνα μου σπίτι, μαγείρευε για 15 μέρες και αναγκαστικά έμεινα σ’ ένα δωμάτιο και έβγαινα μόνο για το μπάνιο».

Με τον Αναστάσιο δεν είναι η πρώτη φορά που συζητάμε. Είχε δώσει συνέντευξη στο ελληνικό Playboy, τότε που το μοναδικό μας πρόβλημα ήταν ο αντικαπνιστικός νόμος και το πόσο έχει επηρεάσει τα μπουζούκια (spoiler alert: Δεν ήταν και πολύ υπέρ της φάσης). Αλήθεια πόσο μικροί φαντάζουν οι προβληματισμοί σε σύγκριση με αυτό που βιώνουμε σήμερα και δη οι καλλιτέχνες. «Δεν το συζητώ. Ειδικά οι καλλιτέχνες είμαστε τα πρώτα θύματα της επέλασης της πανδημίας και μετά ακολουθεί η εστίαση. Ας μην κρυβόμαστε. Υπάρχει φόβος για την επόμενη μέρα. Οικονομικά και δημιουργικά. Είναι μία περίεργη φάση αλλά όπως προανέφερα θα τα καταφέρουμε. Και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσω της τέχνης μας, της μουσικής μας και του τραγουδιού. Και είναι αφιερωμένο σε όλους σας».

Ο Αναστάσιος Ράμμος εκμυστηρεύτηκε πως το έχει χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για ατομική άσκηση με μπύρα στο χέρι και βόλτα με τον κολλητό. Ας μην κρυβόμαστε. Όλοι το έχουμε κάνει. Είναι η ένοχη απόλαυση. Και η επόμενη βόλτα δεσμευόμαστε να γίνει με το ιδανικό soundtrack στα ακουστικά. «Μετακίνηση, 6».

*Το νέο τραγούδι του Αναστάσιου Ράμμου με τίτλο «Μετακίνηση 6» κυκλοφορεί από την Panik Records σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα.