Μια συνταγή, που σίγουρα όλοι θέλουμε να φτιάχνουμε ξανά και ξανά. Νόστιμα Κυπριακά κεφτεδάκια. Κατάλληλα για μπουφέ, πάρτι αλλά και για οικογενειακό φαγητό ή δείπνο. Δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2-3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες φέτες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
- 60 γρ. σόδα
- Μισή κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Μισό κ.γλ. ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοαλεσμένο
- Αλεύρι, για το τύλιγμα
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό, να μουσκέψει.
Περνάμε το κρεμμύδι με το χυμό του λεμονιού, για να κόψει την μυρωδιά του
Στην συνέχεια, ξεπλένουμε το κρεμμύδι με λίγο κρύο νερό και το στύβουμε με την παλάμη μας.
Στύβουμε το ψωμί καλά με την παλάμη μας και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μαζί και την σόδα ανακατεμένη με 1 κουταλιά νερό.
Έπειτα, τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά και κρατάμε το μπολ με τα υλικά σκεπασμένο στο ψυγείο, 2 με 3 ώρες.
Παίρνουμε μικρές ποσότητες με κουτάλι ή με τα δάκτυλα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος της προτιμήσεώς μας.
Τέλος, περνάμε τα κεφτεδάκια στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια ζεστά σαν ορεκτικό η με σάλτσα ντομάτας.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Με το ίδιο μείγμα του κιμά, μπορούμε να κάνουμε κεφτεδάκια σχάρας, τα οποία τα πλάθουμε σε μεγαλύτερο μέγεθος, τ’ αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στην σχάρα.
- Τα συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, σάλτσες πικάντικες, πράσινη σαλάτα και άσπρο δροσερό Ελληνικό κρασί.
- Για το τηγάνισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο κανόλα γιατί οι κεφτέδες γίνονται πιο αφράτοι.