17 Απριλίου, 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τα ερωτικά SMS που διάβασε ο Αλέξης Κούγιας στο δικαστήριο και η απάντηση Δασκαλάκη

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τα ερωτικά SMS που διάβασε ο Αλέξης Κούγιας στο δικαστήριο και η απάντηση Δασκαλάκη

«Ήθελα να κάνω το καλύτερο και να διατηρώ κλίμα…»

Στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας φέρεται να παρουσίασε ορισμένα ερωτικά μηνύματα που είχε ανταλλάξει η κατηγορούμενη με τον Μάνο Δασκαλάκη, την περίοδο που η Τζωρτζίνα ήταν τετραπληγική και το ζευγάρι έμενε μαζί.

«Πάντα ήταν χειρισμός τα παιδιά για να γυρίσω πίσω» ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης αναφερόμενος στην κατηγορούμενη που παρακολουθούσε με προσοχή την κατάθεση. Ο μάρτυρας εξήγησε πως έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η 34χρονη χρησιμοποιούσε τα παιδιά τους μετά τα γεγονότα διευκρινίζοντας: «κάθισα και τα σκέφτηκα πολύ αργότερα…όταν άρχισε το μυαλό μου να καθαρίζει».

Ο Μάνος Δασκαλάκης επανέλαβε την εκτίμηση ότι η κατηγορούμενη σκότωσε την πρωτότοκη κόρη τους Τζωρτζίνα για να τον εκδικηθεί ενώ μετά από σχετική απόφαση του δικαστηρίου επετράπησαν ερωτήσεις και για το θάνατο των άλλων δυο παιδιών για τους οποίους διώκεται η 34χρονη.

Ο διάλογος μέσα στο δικαστήριο

Αλέξης Κούγιας: Εμμένετε στην άποψη σας ότι ο λόγος για τους θανάτους ήταν η εκδίκηση; Το λέτε μόνο για την Τζωρτζίνα;

Μάρτυρας: Για την Τζωρτζίνα το είπα αποκλειστικά. Είναι μία εικασία. Όπως και ότι το πένθος θα μας έφερνε πιο κοντά.

Αλέξης Κούγιας: Αυτό δεν το έχετε πει ξανά. Έχετε καταθέσει πως θα είχε απειλήσει πως θα σας πάρει παιδιά κλπ. Πως συνδυάζετε το ότι θα σας πάρει τα παιδιά με το ότι τα σκότωσε;

Μάρτυρας: Δε τα είδα ξανά τα παιδιά. Η ίδια κατάληξη είναι.

(…)

Αλέξης Κούγιας: Ποιο ήταν το κίνητρο όταν σκότωσε τη Μαρια Ελένη ενώ τότε ήσασταν αγαπημένοι;

Μάρτυρας: Οι γιατροί είπαν πως έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο στην Αθήνα ενώ εγώ έπρεπε να επιστρέψω στην Πάτρα για να δουλέψω … Γιατί μπορεί να είχε στο μυαλό της ότι κάτι θα έκανα. Είχε προηγηθεί το 2018 μια εξωσυζυγική μου σχέση.

Αλέξης Κούγιας: Την Ίριδα γιατί τη σκότωσε;

Μάρτυρας: Γιατί χωρίσαμε και ήμουν ανένδοτος. Ήμασταν σκοτωμένοι . Για να με γυρίσω πίσω λόγω πένθους.

Ο μάρτυρας, μάλιστα, σημείωσε για ακόμη μια φορά πως πριν τη σύλληψη της κατηγορούμενης «δεν είχα καμία υποψία».

Αλέξης Κούγιας: Είχατε πει μία εκδοχή πως σκότωσε την Τζωρτζίνα επειδή της ήταν βάρος;

Μάρτυρας: Είχα πει πως εκείνη μου είπε ενώ ήμασταν στο σπίτι μας στην Πάτρα, «ποιος θα με θέλει εμένα με ένα τετραπληγικό παιδί».

Αλέξης Κούγιας: Αυτή η φράση ειπώθηκε πριν έρθει το παιδί στην Αθήνα, στο νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Ναι, πριν.

Αλέξης Κούγιας: Άρα το κίνητρο της είναι πως σκοτώνει το παιδί της για να μην έχει το βάσανο;

Μάρτυρας: Γύρω στις 13-15 Γενάρη έχω κάνει συζήτηση μαζί της, πως θα φύγω από το σπίτι και εκεί ξεκίνησαν όλα.

Αλέξης Κούγιας: Άρα δεν ισχύει αυτό με το «ποιος θα με θέλει εμένα;»

Μάρτυρας: Εντελώς τυχαία τα προβλήματα ξεκίνησαν τρεις ημέρες μετά… Όλα αυτά έκατσα και τα σκέφτηκα πολύ αργότερα, από τον 10ο του 2022 και μετά.

(…)

Αλέξης Κούγιας: Για ποιο λόγο λέτε σκοτώνει η κατηγορούμενη τα παιδιά ; Για να σας εκδικηθεί γιατί είστε το «χρυσό αγόρι» ; Για να σας εκδικηθεί για να γυρίσετε πίσω; Έχετε δώσει τόσες εκδοχές … είναι θέμα αξιοπιστίας.

Μάρτυρας: Μετά από κάθε απόφαση χωρισμού έπαιρνε συγγενικά μου πρόσωπα και τους έλεγε «πείτε του να γυρίσει πίσω»…

Ο μάρτυρας δέχτηκε ερωτήσεις και για την εξωσυζυγική σχέση της 34χρονης η οποία οδήγησε σε ένα από τα επεισόδια που προκάλεσαν το χωρισμό . «Η ίδια λέει πως το έκανε για να μέχρι τσιτώσει» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Ο Αλέξης Κούγιας εστίασε σε τρυφερά μηνύματα που το ζευγάρι είχε ανταλλάξει την επίμαχη περίοδο σε μια προσπάθεια να καταδείξει πως «η σχέση δεν είχε διαλυθεί» και πως ο μάρτυρας επεδίωκε να διατηρήσουν τη σχέση τους εκφράζοντας την αγάπη και το θαυμασμό του στη 34χρονη.

Ο μάρτυρας ερμηνεύοντας τα μηνύματα ανέφερε πως είναι «μεγάλα λόγια και προσπάθεια να ξανά είμαστε μαζί». «Ήταν η μάνα των παιδιών μου» είπε αναφερόμενος σε κοινές τους φωτογραφίες ενώ η Τζωρτζίνα ήταν ήδη παραπληγική επαναλαμβάνοντας πως εκείνη την περίοδο υποκρινόταν.

Αλέξης Κούγιας: Πόσα χρόνια θα κράταγε αυτή η υποκρισία ;

Μάρτυρας: Όσα … για να είμαι δίπλα στο παιδί μου… Έχω μείνει για το καλό του παιδιού μου. Κάθε φορά που της έλεγα να χωρίσουμε αντιδρούσε με απειλές και ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου.

Ο Μάνος Δασκαλάκης σχολίασε πως τα μηνύματα στα οποία αναφέρεται η υπεράσπιση είναι αποσπασματικά και δεν γίνεται λόγος σε αυτά που αφορούσαν τα «ξεσπάσματα ζήλιας» της κατηγορούμενης.

Μάλιστα, από την έδρα, μετά από σχετική παρέμβαση της εισαγγελέως, τονίστηκε πως θα αναζητηθεί το σύνολο των μηνυμάτων τα οποία υπάρχουν σε cd στη δικογραφία. Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή.