9 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης για συνάντηση με Μπλίνκεν: Επιβεβαιώσαμε ότι θα υπάρξουν κι άλλα θετικά βήματα στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη συνάντηση με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, κάναμε μια συνολική επισκόπηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Επιβεβαιώσαμε ότι στο πλαίσιο του εξαιρετικού επιπέδου τους θα υπάρξουν περαιτέρω θετικά βήματα στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας». Αυτό αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το περιεχόμενο των συνομιλιών με τον επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας που υποδέχθηκε σήμερα στο σπίτι του στο Ακρωτήρι Χανίων.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι με τον κ. Μπλίνκεν «είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μήνυμα ελπίδας Μητσοτάκη από τα Χανιά: «Θα αντιμετωπίσουμε την εισαγόμενη ακρίβεια και τις γεωπολιτικές κρίσεις» (video)

Το καθιερωμένο του μήνυμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον αγιασμό των υδάτων στα Χανιά, κάνοντας αναφορά στις γεωπολιτικές εξελίξεις, την οικονομία αλλά και την έξαρση της γρίπης και του κορωνοϊού.

«Και καθώς βρισκόμαστε στην αυγή του 2024, έχουμε το δικαιώμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και περισσότερη αυτοπεποίθηση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε, «oι δυσκολίες προφανώς δε λείπουν, από τις μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις στη γειτονιά μας μέχρι την εισαγόμενη ακρίβεια. Θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπισή τους».

Έστειλε, δε, το μήνυμα ότι «θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη καθημερινότητα για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Με μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, δημιουργώντας καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, μια ποιοτική δημόσια παιδεία, μια καλή υγεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με περισσότερη ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές της πατρίδας μας».

«Ταυτόχρονα, θα βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή και για τα εποχιακά προβλήματα, τις εποχιακές κρίσεις, όπως η έξαρση της γρίπης και του κορωνοϊού. Γι’ αυτό εμβολιαζόμαστε και προστατευόμαστε. Κυρίως προστατεύουμε τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε:

«Θέλω και πάλι σήμερα εδώ, από τα ηλιόλουστα Χανιά, να ευχηθώ σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα απανταχού της γης, καλή φώτιση, καλή χρονιά, με υγεία, χαρά σε εσάς και στους αγαπημένους σας».