28 Μαρτίου, 2024

Μεγάλο Σάββατο: Ποια μαγαζιά θα είναι ανοιχτά και ποιες ώρες; Ποια θα ανοίξουν την Κυριακή του Πάσχα;

Αναλυτικά το ωράριο καταστημάτων-σουπερ μάρκετ

Ανοιχτά είναι σήμερα Μεγάλο Σάββατο τα σούπερ μάρκετ και καταστήματα ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα λειτουργούν μόνο ζαχαροπλαστεία και φούρνοι. Ελπίζοντας να μην δούμε ξανά μεγάλες ουρές όπως τις προηγούμενες ημέρες και να τηρούν τα μέτρα υγείας οι πολίτες.

Ωράριο καταστημάτων τροφίμων και σούπερ μάρκετ:

  • Σήμερα. Μεγάλο Σάββατο όλα ανεξαιρέτως τα καταστήματα θα μπορούν να δέχονται πελάτες έως τις 20:00. Η Βαρβάκειος θα εξυπηρετεί το κοινό μέχρι τις 18:00.
  • Την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ, ενώ μπορούν να λειτουργούν οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία, τα μίνι μάρκετ καθώς και τα βενζινάδικα.

Εναλλακτική «καραντίνα»: Ουρές σε σούπερ μάρκετ, κοσμοσυρροή στις λαϊκές αγορές, άνοιξαν εκκλησία και προσκύνησαν (Video)

Στο πρώτο τεστ… κοπήκαμε. Τα σούπερ μάρκετ άνοιξαν τις πόρτες τους στη μία το μεσημέρι, ωστόσο, ο κόσμος έσπευσε μαζικά να στηθεί στις ουρές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και να πάνε… περίπατο τα περιοριστικά μέτρα. Ενώ, εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ. Πολύς κόσμος συνέρρευσε στις λαϊκές αγορές, στην Βαρβάκειο αγορά, στην κρεαταγορά του Ρέντη, καθώς άνοιξε και εκκλησία όπου προσκύνησαν τον Επιτάφιο.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν μαζευτεί από τις 11:30 στο πάρκινγκ μεγάλου σούπερ μάρκετ στη Νέα Χαλκηδόνα στην Αχαρνών και είχαν δημιουργήσει «σαλίγκαρο» στον περιβάλλοντα χώρο, περιμένοντας υπομονετικά να εισέλθουν στο κατάστημα για τα ψώνια του πασχαλινού τραπεζιού. Ίδια εικόνα και στις λαϊκές αγορές μεγάλων δήμων του λεκανοπεδίου με τον κόσμο να στοιβάζεται μπροστά στους πάγκους των πωλητών. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν στο Παγκράτι, στον Βύρωνα, στου Ζωγράφου, στον Πειραιά, τη Γλυφάδα κι άλλους μεγάλους δήμους.