4 Μαΐου, 2024

Μεγάλη αντίδραση, ανατροπή και νίκη για τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο με μαέστρο Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς!

Intime

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε 1-0 αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή επικρατώντας 1-3

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ και με την πλάτη στον τοίχο στο Αγρίνιο καθώς ο Παναιτωλικός προηγήθηκε νωρίς με 1-0. Όμως ο τρομερός Κωνσταντέλιας, οι αλλαγές του Λουτσέσκου, ο game changer Αντρίγια Ζίβκοβιτς και η ψυχή του Δικεφάλου έφεραν την ολική ανατροπή. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 1-3, επέστρεψαν στα τρίποντα στο πρωτάθλημα και παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής απ’ την κορυφή της βαθμολογίας καθώς απέχουν μόλις έναν βαθμό απ’ την προπορευόμενη ΑΕΚ.

Γκολ νωρίς

Ο Παναιτωλικός απείλησε για πρώτη φορά στο 5′ με ανάποδο ψαλίδι του Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος στο ίδιο λεπτό εξαπέλυσε έναν κεραυνό από μακρινή απόσταση ανοίγοντας το σκορ (1-0). Ο ΠΑΟΚ αιφνιδιάστηκε αλλά αμέσως άρχισε την αντεπίθεση έχοντας ένα δοκάρι με τον Μουργκ στο 12′ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

O Δικέφαλος είχε την κατοχή της μπάλας, πίεσε πολύ και κυνήγησε το γκολ με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να βρει χώρους και να γίνει επικίνδυνος στην κόντρα επίθεση. Ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος και στο 45+1′ καθώς ο Κωνσταντέλιας ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Τσάβες.

Ο Παναιτωλικός επιχείρησε να αιφνιδιάσει και πάλι τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου έχοντας μια καλή στιγμή με τον Χατζηθεοδωρίδη στο 48′. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς απέκρουσε αποτελεσματικά κρατώντας το 1-0 δίνοντας το έναυσμα για τη μεγάλη αντεπίθεση.

Ανατροπή μετά το 60′

Ο Δικέφαλος σκόραρε με τον Κωνσταντέλια στο 59′ από σέντρα του Ντεσπόντοφ αλλά έπειτα από έλεγχο της φάσης στο VAR για αρκετά λεπτά, το τέρμα ακυρώθηκε διότι θεωρήθηκε ότι ο Βούλγαρος ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε, συνέχισε να ψάχνει το γκολ έχοντας υπομονή και σχέδιο στο παιχνίδι του και έφτασε στην ισοφάριση με τον Σάστρε στο 72′. Ο Κωνσταντέλιας υποδέχθηκε την μπάλα εντός περιοχής, έκανε υπέροχη περιστροφή και έδωσε για τον Ισπανό μπακ που έκανε το διαγώνιο σουτ. Η μπάλα βρήκε λίγο και στον Τορεχόν και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Ο… διακόπτης είχε γυρίσει οριστικά και προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο γκολ. Ένα λεπτό αργότερα (73′) ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έπιασε ένα ωραίο σουτ έξω απ’ την περιοχή και έστειλε την μπάλα συστημένη στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 1-2.

Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 93′ απ’ τον καταπληκτικό Κωνσταντέλια, ο οποίος έκανε ωραία κίνηση εντός περιοχής, πήρε την πάσα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και με συρτό διαγώνιο πλασέ βρήκε δίχτυα αποβάλλοντας κάθε άγχος για τον Δικέφαλο που επέστρεψε στα τρίποντα.

Παναιτωλικός: Τσάβες, Μλάντεν, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (69′ Φρ. Ντουάρτε), Τορεχόν, Σενγκέλια (69′ Ντίας), Αγγ. Τσιγγάρας (82′ Πέρες), Ζοάο Πέδρο (82′ Λομόνακο), Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας (82′ Μαυρίας).

ΠΑΟΚ: Αντρ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (73′ Γιόνι Ότο), Μάρκος Αντόνιο (63′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (81′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (63′ Αντ. Ζίβκοβιτς), Τζίμας (46′ Σαμάτα).