16 Σεπτεμβρίου, 2024

«Μαύρα» Χριστούγεννα στη Γαλλία: Τυλίχθηκε στις φλόγες το γήπεδο της Γκραβελίν – Βίντεο που κόβουν την ανάσα

Συγκλονιστικές εικόνες!

Από Κυριάκος Μελλίδης

«Μαύρα» Χριστούγεννα για την Γκραβελίν στη Γαλλία, καθώς στις φλόγες τυλίχθηκε το γήπεδο της. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, στο σημείο επιχειρούν επτά πυροσβεστικά οχήματα, ενώ για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματίες, παρά μόνο υλικές ζημιές στην αρένα χωρητικότητας 3.500 θεατών, στην πισίνα και στο εστιατόριο που υπάρχει εκεί.

Μακελάρης της Πράγας: Πριν την επίθεση σκότωσε τον πατέρα του και έναν ακόμα άνδρα μαζί με τη δύο μηνών κόρη του – Ποια είναι η Αλίνα Αφανασκίνα που τον ενέπνευσε

Συγκλονισμένη είναι η Τσεχία από το μακελειό στην Πράγα και σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο 24χρονος μακελάρης είχε δολοφονήσει τρία άτομα πριν την επίθεση, ανάμεσά τους και ένα μωρό δύο μηνών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το πρωί της Πέμπτης (21/12) σκότωσε τον πατέρα του και μετά δολοφόνησε έναν άνδρα μαζί με την δύο μηνών κόρη του, που έμεναν σε κοντινή απόσταση από το πατρικό του.

Επίσης, από τις έρευνες που έγιναν σπίτι του, η αστυνομία βρήκε μια αυτοσχέδια βόμβα στο κελάρι καθώς και το νεκρό σώμα του πατέρα του.

Αστυνομική πηγή είπε στη La Stampa ότι η αυτοσχέδια βόμβα αποτελούνταν από «κύλινδρο, πυρομαχικά, πυροτεχνικό υλικό και χημικές ουσίες». «Το κελάρι έμοιαζε με καταφύγιο. Το μπουκάλι ήταν μεγάλο, είχε πολλά καλώδια συνδεδεμένα σε αυτό, που οδηγούσαν σε άλλο εξοπλισμό. Κατά τη γνώμη μου, περιείχε ένα σύστημα που θα προκαλούσε έκρηξη», είπε πηγή κοντά στην έρευνα.

Ποια είναι η Αλίνα Αφανασκίνα που ενέπνευσε τον μακελάρη της Πράγας

Ο 24χρονος Ντέιβιντ Κόζαν, ο δράστης των πυροβολισμών στο πανεπιστήμιο της Πράγας, είχε κατονομάσει την Αλίνα Αφανασκίνα ως το πρόσωπο που τον ενέπνευσε, στα μηνύματά του στο Telegram, τα οποία είχε αναρτήσει πριν από τους πυροβολισμούς.

Η Αλίνα Αφανασκίνα ήταν μια 14χρονη Ρωσίδα μαθήτρια η οποία άρχισε να πυροβολεί στο σχολείο της στις 7 Δεκεμβρίου 2023, σκοτώνοντας έναν συμμαθητή της και τραυματίζοντας πέντε πριν αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με το Times Now World, στις 9 Δεκεμβρίου 2023, η 14χρονη, μαθήτρια της όγδοης τάξης του προγυμνασίου στο σχολείο Bryansk της Ρωσίας, άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών της χρησιμοποιώντας ένα κυνηγετικό όπλο Bekas-3 που ανήκε στον πατέρα της. Η επίθεση έλαβε χώρα στο γυμναστήριο του σχολείου.

Όπως μεταδίδει το BBC, η αστυνομία κλήθηκε στο Γυμνάσιο του Μπριάνσκ στις 9.15 π.μ. μετά από αναφορές για πυροβολισμούς στο σχολείο. Βρήκαν την Αλίνα νεκρή, ντυμένη στα μαύρα. Είχε αυτοκτονήσει αφού σκότωσε έναν συμμαθητή της και τραυμάτισε άλλους πέντε. Σύμφωνα με το Reuters, μια φωτογραφία της Αλίνα έδειχνε να έχει ένα μαχαίρι με μακριά λαβή χωμένο στη δεξιά της μπότα.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι οι μαθητές οχυρώθηκαν αμέσως μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας μόλις άκουσαν πυροβολισμούς.

Ο Κόζαν χρησιμοποίησε τη διαδικτυακή πλατφόρμα Telegram για να γράψει για τις διεστραμμένες φαντασιώσεις του σχετικά με μαζικές δολοφονίες και σφαγές. Είπε ότι το κανάλι του στο Telegram θα ήταν ένα “ημερολόγιο” της ζωής του “πριν από τους πυροβολισμούς.

Έγραψε επίσης για τον Ilnaz Galyaviev, έναν 19χρονο έφηβο που προχώρησε σε μαζικούς πυροβολισμούς σε σχολείο στο Καζάν της Ρωσίας στις 11 Μαΐου 2021. Το μακελειό αυτό είχε ως αποτέλεσμα 9 νεκρούς και 23 τραυματίες.

Reduce bounce rates