15 Ιουνίου, 2024

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Οι αιτίες της εκλογικής πανωλεθρίας!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και τις τελευταίες εκλογές στο ΤΑΣΕΗ, με την κάλπη να αποδεικνύεται (γιατί άραγε;) βατερλό! Αν και ο γνωστός ηθοποιός, που έχει επιμεληθεί κατά το παρελθόν πολλές βιογραφίες Ελλήνων ηθοποιών, στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο είχε οριστεί αντιπρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Συνταξιούχων Ελλήνων Ηθοποιών, αυτή τη φορά δεν κατάφερε να εκλεγεί μέσα στα τακτικά μέλη, γεγονός που προκάλεσε μεγάλο σούσουρο και κους κους!

delaportas03054
Ο Μάκης Δελαπόρτα (δεύτερος από αριστερά) στην πρεμιέρα της παράστασης «ΣΙΝΕΜΑΣΚΟΠ The musical»

Αυτή η εξέλιξη μάλιστα ήταν τόσο εντυπωσιακή και συνάμα δυσάρεστη για τον Δελαπόρτα, που τόσο ο ίδιος όσο και το φιλικό του περιβάλλον μετά και την τελική καταμέτρηση των ψήφων έψαχναν να βρουν την αιτία της πανωλεθρίας! Η κάλπη ωστόσο, που έκλεισε στις 29 Απριλίου, έβγαλε αποτέλεσμα για το ΤΑΣΕΗ, με τον Σπύρο Μπιμπίλα, τον Κώστα Βενετσάνο, τη Δέσποινα Τσολάκη, την Κατερίνα Ζαχαριουδάκη και τον Ζαχαρία Ρόχα να είναι το νέο τακτικό πενταμελές Δ.Σ. στο προεδρείο. Τι ήταν αυτό, όμως, που στέρησε μία από τις πέντε θέσεις στον Μάκη Δελαπόρτα;

delaportas030541

Προβολή στα social media

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εδώ και αρκετό καιρό χιλιάδες μέλη του ΣΕΗ και του ΤΑΣΕΗ είχαν ενημερωθεί για τη διεξαγωγή των εκλογών στους δύο οργανισμούς που στηρίζουν τους ενεργούς αλλά και τους συνταξιούχους ηθοποιούς. Από τις 26 έως και τις 29 Απριλίου οι κάλπες στήθηκαν με τη συμμετοχή εκατοντάδων ηθοποιών, προκειμένου να ψηφίσουν για το ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν στα διοικητικά τους συμβούλια. Ολες αυτές τις ημέρες, μάλιστα, τόσο ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας όσο και ο πρώην αντιπρόεδρος του ΤΑΣΕΗ Μάκης Δελαπόρτας ανέβαζαν στον προσωπικό τους λογαριασμό στα social media φωτογραφίες με διάφορους συναδέλφους τους λίγο πριν και λίγο μετά την κάλπη. Ολοι πίστευαν, μάλιστα, πως η νίκη και των δύο ήταν δεδομένη, αφού η προβολή τους ήταν τεράστια όλο αυτόν τον καιρό.

makis delaportas2408 jpg

Φαίνεται, όμως, ότι κάποιες ατυχείς στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπροεδρίας του Δελαπόρτα πιθανόν να ήταν αυτές που στοίχισαν την επανεκλογή του στα τακτικά μέλη. Ενα από τα μεγάλα πλήγματα για την υστεροφημία του (όπως πρώτη πέρυσι τον Αύγουστο είχε αναφέρει η «Espresso») ήταν στη μεγαλειώδη συναυλία που είχε στηθεί στο «Αλσος» για τον σπουδαίο κονφερανσιέ Γιώργο Οικονομίδη. Ο Μάκης Δελαπόρτας σε αυτή τη σπουδαία βραδιά είχε τη γενική επιμέλεια και παρουσίαση. Τότε, μάλιστα, μέσω της «Espresso» τόσο η σπουδαία Κλειώ Δενάρδου όσο και ο Τέρης Χρυσός αλλά και ο Κώστας Βενετσάνος είχαν εξαπολύσει τα βέλη τους δημοσίως με δυσμενή σχόλια για την «αμνησία» του ηθοποιού να τους προσκαλέσει για να συμμετάσχουν στη συναυλία αυτή. Και οι τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες υπήρξαν πνευματικά παιδιά του μεγάλου Γιώργου Οικονομίδη και η απουσία τους σχολιάστηκε εντόνως στο καλλιτεχνικό κύκλωμα αλλά και μεταξύ των συνταξιούχων καλλιτεχνών.

makis delaportas2

«Ο Δελαπόρτας, λοιπόν, πήρε απλά το γνωστό τιμ και δεν έκανε καν τον κόπο να βάλει και κάποιες πινελιές από εκείνες τις παλιές δόξες που μεγαλούργησαν στο “Αλσος”, ώστε να δώσει άλλη υπόσταση σε όλη αυτή την εκδήλωση. Δυστυχώς, λυπάμαι, αλλά δεν θεωρώ πως είναι τιμητική βραδιά για τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο που λέγεται Γιώργος Οικονομίδης» ήταν μία από τις δηλώσεις που είχε κάνει με πικρία ο Κώστας Βενετσάνος τότε. Ωστόσο, τότε ακόμα πιο σκληρός ήταν ο σπουδαίος τραγουδιστής της χρυσής εποχής του ελληνικού τραγουδιού Τέρης Χρυσός, ο οποίος είχε δηλώσει: «Δεν φταίει τόσο η κυρία Οικονομίδου όσο ο κ. Δελαπόρτας. Αυτός είναι η πηγή του κακού. Έπειτα από όλα αυτά, και χρήματα να μου έδιναν και να με καλούσαν, δεν πρόκειται να δεχόμουν να πάω σε αυτή τη συναυλία. Για εμένα ήταν η μεγαλύτερη απρέπεια προς την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού για όλους εμάς που βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι».

makis delaportas

Και μπορεί μετά τη συναυλία στο «Αλσος» να αποκαταστάθηκαν εν μέρει οι σχέσεις του ηθοποιού με ορισμένους από τους δυσαρεστημένους ηθοποιούς και ο ίδιος να εμφανίστηκε αρκετές φορές στην τηλεόραση, φαίνεται όμως πως το σινάφι των καλλιτεχνών και δη των ηθοποιών δεν ξεχνά, με αποτέλεσμα τη μη εκλογή του στο Δ.Σ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να καθοριστούν και οι θέσεις που καταλαμβάνουν τα πέντε τακτικά μέλη του Δ.Σ. στο ΤΑΣΕΗ!

Espresso
Reduce bounce rates