16 Σεπτεμβρίου, 2024

Live η ομιλία Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ – Ανακοινώνει μέτρα

Ξεκίνησε η ομιλία του Πρωθυπουργού

Ξεκίνησε στο Βελλίδειο η ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ. Ο Πρωθυπουργός ξεδιπλώνει μια δέσμη στοχευμένων μέτρων στο οικονομικό πεδίο αλλά και σε μία ατζέντα μεταρρυθμίσεων που θα υλοποιηθεί σε βάθος τριετίας.

Η στόχευση των εν λόγω μέτρων είναι διττή: Πρώτον την ενίσχυση του εισοδήματος, της εργασίας, της ανάπτυξης και της καινοτομίας. Δεύτερον την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και σημαντικών προβλημάτων, όπως είναι το δημογραφικό και το στεγαστικό.

Live η ομιλία Μητσοτάκη

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι τήρησε τις δεσμεύσεις του, τις οποίες ανήγγειλε στην προηγούμενη ΔΕΘ. «Η Ελλάδα αλλάζει χρόνο με το χρόνο. Πέρσι δεσμευόμουν ότι θα ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα και την πετύχαμε» είπε ο πρωθυπουργός. «Υποσχέθηκα περισσότερους εκπαιδευτικούς και πράγματι έγινε. Είπα ότι θα δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Εργάνης. Αυξήσαμε το ποσό των εφημεριών των γιατρών…» ανέφερε.

Δεν έχω σάκο με αλόγιστες παροχές

«Να καταστήσω σαφές ότι δεν έχω σήμερα μαζί μου κάποιο σάκο με αλόγιστες παροχές αλλά μόνο προτάσεις για χρήσιμες και αποτελεσματικές επιλογές πολύ περισσότερο όταν ήδη 8 κράτη ανάμεσά τους μεγάλες οικονομίες όπως η Ιταλία και η Γαλλία έχουν ήδη τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε καθεστώς εποπτείας υπέρβαση δαπανών κάτι τέτοιο προσωπικά δεν θα το επιτρέψω να συμβεί στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Είναι μήνυμα προς τους θεσμούς και προς τους διεθνείς επενδυτές συνεπώς οι δαπάνες μας για το 2025 είναι σωστά ζυγισμένες και αναλύονται σε 3 κατηγορίες με πρώτη την άμυνα», πρόσθεσε.

Reduce bounce rates