5 Ιουλίου, 2024

Λαμία: Προβληματισμός από τις εικόνες των γευμάτων που μοιράζονταν σε μαθητές με σκουλήκια και πούπουλα

Έντονος είναι ο προβληματισμός τόσο στη Λαμία όσο και σε ολόκληρη τη χώρα για την ποιότητα των σχολικών γευμάτων που μοιράζονται σε μικρούς μαθητές, όπως εκείνοι που έπαθαν μαζική δηλητηρίαση στη Λαμία.

Η έρευνα των αρμόδιων αρχών «απλώνεται» σε δύο σκέλη: Από τη μια για την ποιότητα των σχολικών γευμάτων που ετοίμαζε η συγκεκριμένη μονάδα και από την άλλη, η περίεργη φωτιά που ξέσπασε εκεί, αμέσως μετά τη μαζική δηλητηρίαση των μικρών μαθητών στη Λαμία.

Και ενώ οι γονείς είναι «στα κάγκελα» με τα όσα συμβαίνουν, ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, δηλώνει ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες έρευνες και αν όλα πάνε καλά, η μονάδα με τα έτοιμα γεύματα θα λειτουργήσει ξανά σύντομα.

«Η παραγωγική μονάδα της εταιρείας μας δεν έχει υποστεί ζημιά και εφόσον πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι θα λειτουργήσει πλήρως και σύντομα» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Σοκαριστικές εικόνες φαγητών που δίνονταν στα μικρά παιδιά

Την ίδια ώρα, αίσθηση έχουν προκαλέσει τα σοκαριστικά ντοκουμέντα που προβλήθηκαν στο LiveNews, με εικόνες από έτοιμα φαγητά που προορίζονταν για μικρούς μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι για την μαζική δηλητηρίαση των παιδιών στη Λαμία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ευθύνεται σταφυλόκοκκος που εντοπίστηκε μετά την ανάλυση σε 10 δείγματα φαγητού, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν αποκλείεται το πρόβλημα να προκλήθηκε στην παρασκευή των τροφίμων…

Σε μια από τις φωτογραφίες – ντοκουμέντο που παρουσίασε το Live News, μετά από καταγγελία γονέων, φαίνεται μερίδα φαγητού που παρασκεύασε η συγκεκριμένη εταιρεία και διατέθηκε σε μαθητές, στην οποία βρέθηκε ένα σκουλήκι.

Σε άλλη φωτογραφία διακρίνεται μέσα σε μια από τις συσκευασίες με τα έτοιμα γεύματα, ένα σάπιο μήλο ενώ σε άλλη φωτογραφία φαίνεται ένα άψητο μπιφτέκι!

Άλλη εικόνα δείχνει μια μερίδα κοτόπουλου και σε αυτήν, να προεξέχει ένα κομμάτι από το φτερό της κότας.

«Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν έξι μήνες. Είναι σάπιο, είναι ένα σάπιο μήλο το οποίο το έβαλαν μέσα για να το φάει ένα παιδάκι», είπε στο Live News ο πατέρας που έκανε την καταγγελία.

«Το επόμενο είναι μπρόκολο που ήταν άβραστο τις περισσότερες φορές και τα όσπρια άβραστα, αλλά τι γίνεται, στο μπρόκολο έχουν βρει πάρα πολλές φορές κάμπιες. Η απάντηση είναι ότι ήταν βιολογικά γι’ αυτό έχει κάμπιες», υπογράμμισε.

Όλα τα παραπάνω εξετάζουν οι αρχές, για να ρίξουν φως στην σοκαριστική αυτή υπόθεση, που αφορά μικρούς μαθητές. Κάποιοι από αυτούς, έφτασαν μέχρι το νοσοκομείο από τη σοβαρή δηλητηρίαση, μετά την κατανάλωση ενός σχολικού γεύματος.

 

Reduce bounce rates