Λαχταριστές κρέπες με κιμά

Η συνταγή για ένα διαφορετικό πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε κάθε στιγμή. Κρέπες με κιμά, λαχταριστές, σκέτο όνειρο! Στην γέμιση για αυτές τις κρέπες, μαζί με τον κιμά και τα μυρωδικά, προσθέτουμε και συκωτάκια πουλερικών για έξτρα γεύση αλλά αν θέλετε τα παραλείπετε. Με τη συνταγή αυτή βγαίνουν πάντως περίπου 15 τέλειες κρέπες. Απολαύστε τες παρέα με την μπυρίτσα σας και θα μας θυμηθείτε.

Yλικά συνταγής

  • 5 αυγά
  • Μισό φύλλο δάφνης
  • Ελάχιστη ζάχαρη
  • Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • Μισό φλ. κρασί, λευκό
  • Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 150 γρ. συκωτάκια πουλερικών
  • 2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Μισό φλ. νερό
  • 250 γρ. ντοματάκι, τριμμένο
  • 1 φλ. αλεύρι, σκληρό
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, αναμιγνύουμε το γάλα, το νερό, τ΄ αυγά χτυπημένα, λίγο αλάτι, το αλεύρι και 4 κουταλιές λιωμένη μαργαρίνη.

Χτυπάμε το χυλό και αφήνουμε να μείνει σκεπασμένος στο ψυγείο, μια νύχτα ή το λιγότερο, 3 ώρες (ο χυλός πρέπει να είναι σαν αραιή κρέμα).

Ψήνουμε την πρώτη κρέπα και αν είναι πολύ πηχτός ο χυλός, προσθέτουμε λίγο νερό.

Στην συνέχεια, αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη ένα τηγανάκι διαμέτρου 16 περίπου εκατοστών.

Το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε μέσα 3 κουταλιές από το χυλό.

Γέρνουμε το τηγανάκι για να απλωθεί ο χυλός παντού και να γίνει μια λεπτή «κρεπ».

Την ψήνουμε για 2 λεπτά και την γυρίζουμε.

Αφήνουμε να ψηθεί για 2 ακόμη λεπτά και έπειτα τη βγάζουμε από το τηγανάκι.

Ψήνουμε και τον υπόλοιπο χυλό κατά τον ίδιο τρόπο.

Κατόπιν, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σοτάρουμε με 2 κουταλιές μαργαρίνη, το κρεμμύδι.

Όταν μαραθεί προσθέτουμε τον κιμά και τα συκωτάκια, αφού τα ζεματίσουμε και τα κόψουμε και έπειτα μια σκελίδα λιωμένο σκόρδο.

Τα σοτάρουμε μερικά λεπτά και τα σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και το φύλλο δάφνης.

Αφήνουμε το μείγμα να σιγοψηθεί, για 45 λεπτά.

Έπειτα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 αυγό χτυπημένο και από 2 κουταλιές παρμεζάνα και φρυγανιά τριμμένη.

Γεμίζουμε με το μείγμα τις κρέπες και τις βάζουμε στη σειρά σε ταψάκι, κατά προτίμηση πυρέξ.

Σοτάρουμε το τριμμένο ντοματάκι, με την υπόλοιπη μαργαρίνη.

Μετά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μια σκελίδα λειωμένο σκόρδο και ελάχιστη ζάχαρη.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μερικά λεπτά και τη ρίχνουμε στις κρέπες.

Τέλος, πασπαλίζουμε με αρκετή παρμεζάνα και ψήνουμε τις κρέπες μας σε μέτριο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε αντί για μαϊντανό, να χρησιμοποιήσουμε ρόκα.
Exit mobile version