Λαχανόρυζο με μπαχαρικά, σταφίδες και κουκουνάρι
Ένα μυρωδάτο, πικάντικο λαχανόρυζο με σταφίδες και μπαχαρικά -κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι, μπούκοβο-, ό,τι πρέπει για το καθημερινό χειμωνιάτικο τραπέζι.
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το λαχανόρυζο με μπαχαρικά, σταφίδες και κουκουνάρι, ξεκινάμε αρχικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το λάχανο για 5 λεπτά, να μαλακώσει λίγο. Το στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε τα 60 ml από το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο, το σκόρδο, το ρύζι και τα μπαχαρικά για περίπου 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάχανο, ανακατεύουμε 1-2 φορές, ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, αλατοπίπερο και 600 ml ζεστό νερό.
- Μαγειρεύουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα νερό. αποσύρουμε. Σερβίρουμε με το υπόλοιπο λάδι ωμό.