8 Μαΐου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: «H Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει πια, είμαστε στην επικαιρότητα για τους σωστούς λόγους»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / EUROKINISSI

«Eκλέχτηκα το 2019 για να φέρω την Ελλάδα σε δημοσιονομική σταθερότητα και το κατάφερα»

Από Εύη Κουρίδου

Τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ με τίτλο «Exploring Economic Collaboration Between Greece and India: Future Prospects».

Αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις γόνιμες επαφές που είχε με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, και στις εποικοδομητικές συναντήσεις με επιχειρηματίες κατά την πρώτη ημέρα παρουσίας του στην Ινδία.

«Η Ελλάδα είναι στον σωστό δημοσιονομικό δρόμο»

Όπως τόνισε, «η Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει πια, είμαστε πλέον στην επικαιρότητα για τους σωστούς και όχι για τους λάθους λόγους», προσθέτοντας ότι «εκλέχτηκα το 2019 για να φέρω την Ελλάδα σε δημοσιονομική σταθερότητα και το κατάφερα».

«Η Ελλάδα είναι στον σωστό δημοσιονομικό δρόμο και αυτό αποτυπώνεται στους επιχειρηματικούς δείκτες», συνέχισε φέρνοντας ως παράδειγμα ότι η Ελλάδα είναι καλύτερη όσον αφορά τα spread, που είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά της Γερμανίας και στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «ελκυστικό προορισμό την Ελλάδα για την Ινδία».

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / EUROKINISSI

 

«Η Ελλάδα είναι η φυσική πύλη των ινδικών επιχειρήσεων προς την ΕΕ»

«Η Ελλάδα είναι η φυσική πύλη των ινδικών επιχειρήσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά μετά το Brexit. Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη ότι έχουμε ήδη ινδικές επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε «λαμπρό το μέλλον της συνεργασίας με την Ινδία». Ενώ χθες, ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημαντική θέση της Ελλάδας μεταξύ ΕΕ και Ινδίας.

Στη συνέχεια, πρότεινε «να έχουμε και μια απευθείας πτήση ανάμεσα σε Νέο Δελχί ή Βομβάη προς την Ελλάδα. Οι αερογραμμές θα έχουν άμεση ζήτηση αν δημιουργήσουν τέτοιες πτήσεις».

Ο πρωθυπουργός τόνισε, ακόμα, ότι στην Ελλάδα «έχουμε πολιτική σταθερότητα, έχουμε φύγει από τις χώρες στις οποίες επικράτησε ο λαϊκισμός. Το περασμένο καλοκαίρι συγκέντρωσα υψηλότερα ποσοστά από το 2019 και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας της κυβέρνησης για κοινωνική ευημερία».

Παράλληλα, σημείωσε πως «όταν δημιουργεί κανείς πλούτο οφείλουμε να τον κατανέμουμε με τρόπο ισομερή, ώστε κανείς από την κοινωνία να μην αποκλείεται από αυτό».

«Οι ινδικές επιχειρήσεις θα βρουν γόνιμο έδαφος στην Ελλάδα»

«Είμαι βέβαιος ότι μιλάμε για αρχή μιας γόνιμης συνεργασίας. Οι ινδικές επιχειρήσεις θα βρουν γόνιμο έδαφος στην Ελλάδα και το ίδιο συμβαίνει για τις ελληνικές στη χώρα σας. Ελάτε στην Ελλάδα για να εκτιμήσετε από πρώτο χέρι τον δυναμισμό μιας χώρας που αρχίζει και κινείται προς την κατεύθυνση στην οποία κινείται η Ινδία», κατέληξε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.