8 Σεπτεμβρίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος τον Αύγουστο, έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την έκτακτη φορολόγηση των παραγωγών ενέργειας για δύο μήνες για να επιδοτηθεί η κατανάλωση του ρεύματος τον Αύγουστο, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και τη Σία Κοσσιώνη πως «απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιβάλει για τους επόμενους δύο μήνες ένα έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα αυτά για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος τον μήνα Αύγουστο.

Διότι αυτή τη στιγμή, με την πορεία των τιμών, πράγματι οι πολίτες τον Αύγουστο θα έβλεπαν μία απότομη αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος».

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι βλέπουμε έξαρση τιμών στη χονδρική τιμή και χωρίς αυτή την παρέμβαση αυτή η έξαρση θα «χτυπούσε» τους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Ανέφερε ότι το τέλος θα επιβληθεί για δύο μήνες και η επιδότηση αφορά σε πρώτη φάση τον Αύγουστο ενώ λεπτομέρειες θα ανακοινώσει αύριο ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

 

Reduce bounce rates