27 Απριλίου, 2024

Κυψέλη: Τι όπλισε τον 19χρονο που επιτέθηκε σε μαθητή και διευθυντή με σφυρί και μαχαίρι

Πατήσια: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την επίθεση στο σχολείο

Τρόμος σε σχολείο της Κυψέλης από την επίθεση 19χρονου σε μαθητή και διευθυντή

Συνελήφθη ο 19χρονος, γεωργιανής καταγωγής, που επιτέθηκε και τραυμάτισε μαθητή και διευθυντή το πρωί της Τρίτης (26/3) εντός σχολείου στην Κυψέλη.

Την ίδια στιγμή σοκ προκαλούν οι σκηνές απίστευτης αγριότητας που εκτυλίχθηκαν στο σχολείο. Τα στόματα όμως ανοίγουν στην περιοχή και οι μαρτυρίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας βοηθούν στο να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Το γεγονός που «όπλισε» το χέρι του 19χρονου

Σύμφωνα με νέες μαρτυρίες, μια εβδομάδα πριν, είχε γίνει ένα επεισόδιο μεταξύ του αδελφού του δράστη και του θύματος. Έτσι, ο 19χρονος σήμερα το πρωί αποφάσισε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Μάλιστα, τότε είχαν κληθεί και οι γονείς των παιδιών και η παρεξήγηση φάνηκε να είχε λυθεί. Όχι όμως για όλους.

«Για εμένα δεν είχε λυθεί τίποτα. Πήγα στο σχολείο για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του αδελφού μου και του 18χρονου και να υποστηρίξω τον αδελφό μου», ανέφερε ο δράστης στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το Mega.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την επίθεση στο σχολείο

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για την αιματηρή επίθεση όπου κανείς δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει αυτό που είδαν με τα ίδια τους τα μάτια.

«Είδαμε το παιδί να χτυπάει τον Νιγηριανό και το παιδί προσπάθησε να του ρίξει μπουνιά για να αμυνθεί και μετά είδαμε να χτυπάει το παιδί με σφυρί στο κεφάλι και έχασε το παιδί τις αισθήσεις του και είχε παντού αίματα. Τα παιδιά άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν όσο ο μαθητής του σχολείου βρισκόταν αναίσθητος στο πάτωμα από τα χτυπήματα που δέχθηκε. Ο διευθυντής έτρεξε να πιάσει τον 19χρονο με το σφυρί και ήταν το επόμενο θύμα του» αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στο MEGA.

«Ήθελε να σκοτώσει το παιδί χωρίς λόγο»

Το κλίμα πάντως μεταξύ των παιδιών ήταν έκρυθμο. Και αυτό σχολιάζουν έντονα οι αυτόπτες μάρτυρες της σημερινής επίθεσης. «Την προηγούμενη Πέμπτη, ο δράστης ήθελε να ξεμοναχιάσει το παιδί, το είχε βρει έξω από το σχολείο και το θέμα είναι ότι είχαν έρθει οι γονείς του για να το προστατεύσουν» τόνισαν σχετικά.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τον πραγματικό λόγο της διαφοράς των παιδιών, με τους γονείς του θύματος να ανησυχούν μέχρι και για τη ζωή του.

«Πριν από λίγο καιρό είχαν πλακωθεί. Οι γονείς του είχαν πει στα παιδιά και σε εμένα ότι ο δράστης ήθελε να σκοτώσει το παιδί και την οικογένειά του ενώ δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος».

Βία - Μπούλινγκ - Βία ανηλίκων - Ανήλικοι - Bullying - Κακοποίηση ανηλίκων
Βία – Μπούλινγκ – Βία ανηλίκων – Ανήλικοι – Bullying – Κακοποίηση ανηλίκων

Τα όπλα με τα οποία εισέβαλε ο 19χρονος στο σχολείο

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 19χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, που μετέβησαν άμεσα στο σχολικό συγκρότημα και τον εντόπισαν σε έναν υπόγειο χώρο.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, ο 19χρονος προσπάθησε να τους πλήξει με μαχαίρι χωρίς να τα καταφέρει, και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Σε έρευνα που έγινε, είχε στην κατοχή του δύο μαχαίρια, ένα σφυρί, και 6,5 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Σημειώνεται ότι σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός που επιτέθηκε και τραυμάτισε με σφυρί 18χρονο αλλοδαπό πρωινές ώρες εντός σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες σήμερα (26-3-2024) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 19χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα, ο 19χρονος εισήλθε σε σχολικό συγκρότημα στον Άγιο Παντελεήμονα, στο οποίο δεν τυγχάνει μαθητής, προσέγγισε τον 18χρονο και του επιτέθηκε με σφυρί, τραυματίζοντας τον στο κεφάλι.

Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος προσπάθησε να προστατέψει τον 18χρονο, όμως ο 19χρονος του επιτέθηκε με μαχαίρι τραυματίζοντας τον στην κοιλιακή χώρα.

Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν άμεσα στο σχολικό συγκρότημα όπου εντόπισαν τον 19χρονο εντός υπογείου χώρου.

Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, ο 19χρονος προσπάθησε να τους πλήξει με μαχαίρι χωρίς να τα καταφέρει, και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Σε γενόμενο έλεγχο στην κατοχή του 19χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 μαχαίρια
  • 1 σφυρί
  • 6,5 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.