29 Μαρτίου, 2024

Κορωνοϊός Κίνα: Νέα υποτροπή με 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ο αριθμός κρουσμάτων ξεπέρασε τις 82.000

Νέα υποτροπή της έξαρσης του κορωνοϊού παρατηρείται στην Κίνα με 46 νέα κρούσματα να επιβεβαιώνονται το τελευταίο 24ωρο και έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του. Παράλληλα, “μαύρο ρεκόρ” σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ,

Η Χεϊλονγκτζιάνγκ έχει μετατραπεί στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνει η Κίνα για να αποτρέψει το ξέσπασμα δεύτερου κύματος της πανδημίας, καθώς Κινέζοι πολίτες επιστρέφουν με χερσαία μέσα μεταφοράς από τη Ρωσία μολυσμένοι.

Το Πεκίνο έκλεισε τουλάχιστον ένα συνοριακό πέρασμα στην επαρχία.

Νέα κρούσματα μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν από τη Ρωσία έχουν επίσης καταγραφεί σε άλλες επαρχίες, όπως η βόρεια αυτόνομη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας καθώς και η Σαγκάη, μεγάλο χρηματοοικονομικό κέντρο.

Κάποια από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού. Δύο από τα νέα κρούσματα στη Χεϊλονγκτζιάνγκ είναι ασθενείς που δεν είχαν εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας COVID-19 ως χθες.

κορωνοϊός Κίνα

Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 57 χθες. Ανερχόταν σε 54 την προηγουμένη.

Παράλληλα, οι αρχές ανακοίνωσαν πως άρχισαν να διενεργούν επιδημιολογική έρευνα σε εννέα επαρχίες, για να εξακριβώσουν την πλήρη έκταση των ασυμπτωματικών μολύνσεων και το επίπεδο ανοσίας στον γενικό πληθυσμό, έγραψε η Ημερησία της Κίνας, εφημερίδα-όργανο του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης στην Κίνα έφθασε χθες τα 82.295.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, η χώρα θρηνεί 3.342 θύματα της ασθένειας COVID-19, καθώς χθες καταγράφηκε άλλος ένας θάνατος ασθενούς, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, στην πρωτεύουσα της οποίας, την Ουχάν, έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο.