23 Ιουλίου, 2024

Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Αυτή είναι απόφαση του δικαστηρίου

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, το οποίο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση. Παράλληλα,  αθώα κρίθηκε και η μητέρα του παιδιού, για τις κατηγορίες της μαστροπείας και της πορνογραφίας.

Τα αδικήματα κατά του Μίχου

Συγκεκριμένα, ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων) για μαστροπεία, για εμπορία ανήλικου και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση και μετά το άκουσμα της απόφασης, ξέσπασε σε κλάματα. 

Η απόφαση για τους άλλους 24 κατηγορούμενους

Αντίστοιχα, ο επονομαζόμενος «Μιχάλης» κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας, ενώ αθωώθηκε για απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους άλλους 16 κατηγορούμενους που είχαν το ρόλο «πελάτη» κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Ένας ακόμη κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία. Συνολικά, έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Ένταση κατά την άφιξη των κατηγορουμένων στο δικαστήριο

Νωρίτερα, κατά την άφιξη των κατηγορουμένων επικράτησε ένταση.

Άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο του αποδοκίμασαν και φώναζαν διάφορα συνθήματα, ενώ κάποια συνεπλάκησαν με αστυνομικούς. Αυτή την ώρα έχει ηρεμήσει η κατάσταση.

Δίκη για την υπόθεση μαστροπείας - Αντιδράσεις/ Eurokinissi (gallery)
Δίκη για την υπόθεση μαστροπείας – Αντιδράσεις/ Eurokinissi (gallery)

Παράλληλα, πλήθος κόσμου συμπαραστέκεται στην 12χρονη με την παρουσία του, έχοντας πανό υπέρ της μητέρας του παιδιού.

Reduce bounce rates